Kus kus iz mikrovalovke s kvinojo in hrustljavo postrvjo

sestavine

  • 175 g mešanice kus kusa s kvinojo za v mikrovalovko
  • 2 fileja postrvi, kožo rahlo zarežite
  • ekstra deviško oljčno olje
  • ¼ šopka grobo nasekljanega koriandra, nekaj stebelc prihranite za
  • dekoracijo
  • ¼ šopka nasekljanega peteršilja
  • 1 granatno jabolko
  • ¼ skodelice praženih pistacij, nasekljanih
  • sol in poper
  • sok 1 limone
  • ½ skodelice gostega navadnega jogurta
  • 1 žlička limonove lupinice
  • ½ naribanega stroka česna
  • ščep sumaca

Priprava

  • Kus kus s kvinojo skuhajte gleda na navodila na embalaži in ga stresite v skledo.
  • Postrv premažite z malo oljčnega olja, solite in poprajte. Položite na ponev na visokem ognju s kožo navzdol. Specite skoraj do konca in do hrustljavega. Obrnite in specite do konca.
  • V skledo s kus kusom in kvinojo dodajte koriander, peteršilj, semena granatnega jabolka in pistacije. Solite, poprajte, dodajte limonov sok in oljčno olje.
  • Za jogurtovo omako zmešajte jogurt, limonovo lupinico in česen.

Sorodni recepti

Poglej vse