Kus kus iz mikrovalovke s kvinojo in hrustljavo postrvjo
Recept je iz: Justine Schofield
Kus kus iz mikrovalovke s kvinojo in hrustljavo postrvjo
sestavine
- 175 g mešanice kus kusa s kvinojo za v mikrovalovko
- 2 fileja postrvi, kožo rahlo zarežite
- ekstra deviško oljčno olje
- ¼ šopka grobo nasekljanega koriandra, nekaj stebelc prihranite za
- dekoracijo
- ¼ šopka nasekljanega peteršilja
- 1 granatno jabolko
- ¼ skodelice praženih pistacij, nasekljanih
- sol in poper
- sok 1 limone
- ½ skodelice gostega navadnega jogurta
- 1 žlička limonove lupinice
- ½ naribanega stroka česna
- ščep sumaca
Priprava
- Kus kus s kvinojo skuhajte gleda na navodila na embalaži in ga stresite v skledo.
- Postrv premažite z malo oljčnega olja, solite in poprajte. Položite na ponev na visokem ognju s kožo navzdol. Specite skoraj do konca in do hrustljavega. Obrnite in specite do konca.
- V skledo s kus kusom in kvinojo dodajte koriander, peteršilj, semena granatnega jabolka in pistacije. Solite, poprajte, dodajte limonov sok in oljčno olje.
- Za jogurtovo omako zmešajte jogurt, limonovo lupinico in česen.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami