Opis

  1. Narezano kumaro damo v cedilo, posolimo in pustimo, da spusti vodo. Po 15 minutah kumaro ožamemo z rokami. Nato jo damo v skledo, prelijemo s kisom in pustimo vsaj osem minut.
  2. V manjši posodi zavremo mirin in ga pustimo počasi vreti, dokler se njegova količina ne prepolovi.
  3. Vmešamo pasto miso, med, sojino omako, sezamovo olje in pomarančno lupinico.
  4. V omako z roko iztisnemo sok naribanega ingverja. Pulpo zavržemo. Premešamo in odstavimo z ognja. 
  5. Mleto meso oblikujemo v polpete in jih potresemo s sezamovimi semeni. Jajčevce posolimo.
  6. V srednje veliki ponvi segrejemo dve žlici sončničnega olja. Polpete in jajčevce pečemo približno pet minut na vsaki strani.
  7. Polpete naj bodo zlato zapečene na obeh straneh, v notranjosti pa nežno kuhane. Jajčevci naj bodo zlato rjavi in povsem mehki.
  8. Polpete postrežemo na popečenem briošu z omako miso, kumaro in mlado čebulo.

 

sestavine

  • 0.5 srednje velike kumare
  • olupljene in narezane
  • 1 žlica grobe morske soli
  • 2 žlici japonskega kisa iz riževega vina
  • 50 ml mirina
  • 2 žlici rdeče sladke paste miso
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica sojine omake Kikkoman
  • 1 žlica sezamovega olja
  • lupinica pol pomaranče
  • 1 košček ingverja
  • 1 kunec
  • sezamova semena
  • 4 tanke
  • dolge rezine srednje velikega jajčevca
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 štruca brioša
  • 1 šopek mlade čebule
  • sol in poper

Sorodni recepti