1. Narezano kumaro damo v cedilo, posolimo in pustimo, da spusti vodo. Po 15 minutah kumaro ožamemo z rokami. Nato jo damo v skledo, prelijemo s kisom in pustimo vsaj osem minut.
  2. V manjši posodi zavremo mirin in ga pustimo počasi vreti, dokler se njegova količina ne prepolovi.
  3. Vmešamo pasto miso, med, sojino omako, sezamovo olje in pomarančno lupinico.
  4. V omako z roko iztisnemo sok naribanega ingverja. Pulpo zavržemo. Premešamo in odstavimo z ognja. 
  5. Mleto meso oblikujemo v polpete in jih potresemo s sezamovimi semeni. Jajčevce posolimo.
  6. V srednje veliki ponvi segrejemo dve žlici sončničnega olja. Polpete in jajčevce pečemo približno pet minut na vsaki strani.
  7. Polpete naj bodo zlato zapečene na obeh straneh, v notranjosti pa nežno kuhane. Jajčevci naj bodo zlato rjavi in povsem mehki.
  8. Polpete postrežemo na popečenem briošu z omako miso, kumaro in mlado čebulo.

 

sestavine

  • 0.5 srednje velike kumare olupljene in narezane 1 žlica grobe morske soli 2 žlici japonskega kisa iz riževega vina 50 ml mirina 2 žlici rdeče sladke paste miso 1 žlica medu 1 žlica sojine omake Kikkoman 1 žlica sezamovega olja lupinica pol pomaranče 1 košček ingverja 1 kunec sezamova semena 4 tanke dolge rezine srednje velikega jajčevca 1 žlica sončničnega olja 1 štruca brioša 1 šopek mlade čebule sol in poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse