Kunčji burger z omako miso
Recept je iz: Valentine Warner
- Narezano kumaro damo v cedilo, posolimo in pustimo, da spusti vodo. Po 15 minutah kumaro ožamemo z rokami. Nato jo damo v skledo, prelijemo s kisom in pustimo vsaj osem minut.
- V manjši posodi zavremo mirin in ga pustimo počasi vreti, dokler se njegova količina ne prepolovi.
- Vmešamo pasto miso, med, sojino omako, sezamovo olje in pomarančno lupinico.
- V omako z roko iztisnemo sok naribanega ingverja. Pulpo zavržemo. Premešamo in odstavimo z ognja.
- Mleto meso oblikujemo v polpete in jih potresemo s sezamovimi semeni. Jajčevce posolimo.
- V srednje veliki ponvi segrejemo dve žlici sončničnega olja. Polpete in jajčevce pečemo približno pet minut na vsaki strani.
- Polpete naj bodo zlato zapečene na obeh straneh, v notranjosti pa nežno kuhane. Jajčevci naj bodo zlato rjavi in povsem mehki.
- Polpete postrežemo na popečenem briošu z omako miso, kumaro in mlado čebulo.
sestavine
- 0.5 srednje velike kumare olupljene in narezane 1 žlica grobe morske soli 2 žlici japonskega kisa iz riževega vina 50 ml mirina 2 žlici rdeče sladke paste miso 1 žlica medu 1 žlica sojine omake Kikkoman 1 žlica sezamovega olja lupinica pol pomaranče 1 košček ingverja 1 kunec sezamova semena 4 tanke dolge rezine srednje velikega jajčevca 1 žlica sončničnega olja 1 štruca brioša 1 šopek mlade čebule sol in poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo