Kruh s temnim pivom

Kruh s temnim pivom

Opis

Priprava

1. Pečico segrejemo na 230 °C/plin 8 in naoljimo pekač za kruh z rastlinskim oljem.

2. V veliko skledo damo navadno moko, jedilno sodo in sol. Umešamo polnozrnato moko in sladkor.

3. Vlijemo temno pivo in pinjenec. Dobro premešamo, da dobimo vlažno testo.

4. Testo zvrnemo na rahlo pomokan pult. Nežno ga povaljamo in oblikujemo debelo klobaso velikosti pekača.

5. Testo položimo v namaščen pekač in z ga mokrimi rokami potrepljamo in zravnamo vrh. Pustimo počivati 10 minut.

6. Pečemo 10 minut, nato temperaturo pečice znižamo na 180 °C/plin 4. Pečemo še 25 minut ali dokler vrh ne pozlati in dno zveni votlo, ko ga potrkamo.

7. Kruh hladimo v pekaču 5 minut in ga nato zvrnemo na hladilno mrežico. Pred rezanjem pustimo, da se štruca ohladi.

sestavine

Sestavine

  • 200 g navadne moke
  • rastlinsko olje
  • 2 žlički jedilne sode
  • 1 žlička soli
  • 550 g polnozrnate moke
  • 2 žlici temnorjavega sladkorja
  • 300 ml temnega piva
  • 220 ml pinjenca

Sorodni recepti