Kruh s pistacijami, malinami in vrtnicami
Priprava:
1. Sesekljajte pistacije. Dajte maslo v ponev in segrejte na srednjem ognju, dokler ne dobi rjave barve in okusa po orehih. V veliki posodi zmešajte beljake, sladkor, moko, pecilni prašek in oljčno olje. Dodajte ščepec soli, sesekljane pistacije in dobro premešajte z metlico za stepanje. Postopoma dodajajte maslo, medtem ko se ves čas mešate.
2. Pečico segrejte na 165 °C (ventilator). Z maslom namastite pekač in ga posujte z moko. Premaknite testo v pekač. Pecite, dokler ni povsem pečeno – približno 30 minut.
3. Priprava kreme: na drobno narežite maline in jih zmešajte z maskarponejem, rožnato vodo in sladkorjem v prahu. Predevajte maso v slaščičarsko vrečko.
4. Po dolgem prerežite kruh na dva kosa tako, da dobite en debel in en tanek kos. Na en kos dajte kremo iz maskarponeja in položite drug kos na njega. S slaščičarsko vrečko okrasite vrh kruha s smetano. Dodajte maline, razrezane na polovičke, in cvetne liste vrtnic.
sestavine
- Za kruh80 g pistacij 100 g masla 200 g beljakov (približno 5 do 6) 100 g rjavega sladkorja 80 g moke 50 g oljčnega olja 4 g pecilnega praška 1 ščepec soli Maslo in moka za namastitev pekačaZa kremo iz maskarponeja300 g maskarponeja 100 g malin 70 g sladkorja v prahu 10 g rožne vodeZa okrasitev Maline in cvetni listi vrtnic
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Kruh s korenjem in marelicami (Velikonočno pecivo)
Recepti Rudolph van Veen
Pivski kruh
Recepti Fokača
Recepti Martha Stewart
Sirna babka
Recepti Rudolph van Veen
Božični sadni kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Andrea van Lieshout
Ingverjev kruh in limonada iz tamarinde
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Mešani kruh
Recepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena
Recepti Nenad Veljković
Pogača