Kruh "Bloomer"

© Love Productions 2013
Kruh "Bloomer"

Opis

1. Suhe sestavine damo v skledo ter pazimo, da kvas in sol nista v stiku. Dodamo olje in 240 ml vode.

2. Sestavine z rokami pomešamo skupaj. Postopoma dodajamo preostalo vodo (morda ne bomo porabili vse), dokler ne poberemo vse moke s stene sklede in dobimo mehko testo.

3. Na čist pult zlijemo malce olja. Testo postavimo na olje in ga gnetemo 5-10 minut oziroma dokler ne postane gladko in svilnato. Nato ga položimo v čisto naoljeno skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo na toplem, da vzhaja na trikratno velikost.

4. Vzhajano testo položimo na pomokan pult in ga dobro pregnetemo. Gnetemo ga, dokler ne iztisnemo vsega zraka in dobimo gladko testo.

5. Kruh oblikujemo tako, da testo sploščimo v pravokotnik. Dolgo stranico obrnemo k sebi in konca prepognemo v sredino, nato pa zavijemo kot rulado, da dobimo gladek vrh in spoj na dnu. Zavijamo zelo nežno s konci dlani.

6. Štruco postavimo na pekač s papirjem za peko, pokrijemo in pustimo vzhajati 1-2 uri pri sobni temperaturi ali dokler se ne podvoji.

7. Poškropimo jo z vodo in potresemo z malce moke. Z ostrim nožem na vrhu naredimo štiri poševne zareze.

8. Pečico segrejemo na 220 °C/plin 7 in na najnižjo rešetko postavimo pekač z vodo. Tako ustvarimo soparo, ko se štruca peče. Štruco postavimo na srednjo rešetko in pečemo 25 minut. Po tem času temperaturo zmanjšamo na 200 °C/plin 6 in jo pečemo še 10 minut. Vzamemo jo iz pečice in pustimo, da se hladi na mrežici.

sestavine

Sestavine

  • 500 g bele moke
  • 10 g soli
  • 7 g instantnega kvasa
  • 320 ml hladne vode
  • 40 ml oljčnega olja
  • dodatno olje in moka za gnetenje

Sorodni recepti