Kruh in piščančja pašteta

Kruh in piščančja pašteta

Opis

1. Nasujte moko v mešalnik ter dodajte kvas, toplo vodo, ščepec soli in

nekaj kapelj oljčnega olja. Nežno premešajte in zamesite testo.

2. Testo postavite v pečico in pustite vzhajati na 40 stopinjah celzija cca 1

uro.

3. Testo razdelite na 3 dele in naredite 3 štruce.

4. Položite jih v pekač in pustite vzhajati še 10 minute.

5. Kruh pecite v parni pečici na 220 stopinjah celzija 20 minute. Če nimate

parne pečice, v navadno pečico postavite posodo z vodo, ki bo med peko

kruha izparevala in vlažila kruh.

6. Pustite kruh počivati.

Priprava piščančje paštete

1. Jetra operite in jih narežite na manjše kose.

2. V ponvi raztopite maslo.

3. Šalotko nasekljajte in jo na maslu posteklite.

4. Dodajte jetra in jih pražite.

5. Dodajte kapre

6. Potresite z veliko svežega timijana.

7. Dodajte smetano, muškatni orešček, ter nasekljan strok vanilije.

8. V posodi zavrejte konjak, da alkohol izpari.

9. Konjak dodajte jetrom.

10. Vse sestavine datjte v posodo za mešanje s paličnim mešalnikom in

premešajte.

11. Pašteto datje v manjše sterilizirane kozarce za vlaganje, prelijte jo z

stopljenim maslom in na vrh položite kapro. Dobro zaprite.


sestavine

Kruh

  • 500 g bele moke
  • 300 ml tople vode
  • ščep sol Kotanyi
  • 10 g kvasa
  • oljčno olje

Piščančja pašteta

  • 250 g svežih piščančjih jetrc
  • 70 g masla
  • 3 šalotke
  • 3 jedilne žlice vloženih kaper
  • 1 dcl sladke smetane
  • svež timijan
  • muškatni orešček
  • cimet
  • 1 tretjina vanilijevega stroka
  • 1 dcl konjaka
  • oljčno olje

Sorodni recepti