Krompirjevi ocvrtki s feto

Krompirjevi ocvrtki s feto

Opis

Priprava

Olupimo in naribamo krompir in čebulo ter posolimo.

Odcedimo odvečno tekočino. Dodamo samovzhajajočo moko in razžvrkljana jajca.

Feto nežno obložimo z mešanico. Potrudimo se, da nam ne razpade.

V ponev nalijemo za prst visoko olja in ga segrejemo na srednjem ognju. V vroče olje damo žlico mešanice in obrnemo, ko se zlato zapeče.

Pečene ocvrtke damo na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno olje.

Postrežemo jih na krožniku, pokapane z medom in potresene s timijanom. 

sestavine

Sestavine

  • 3 krompirji
  • 1 čebula
  • 3 jajca
  • 0.5 skodelice samovzhajajoče moke
  • 50 g sira feta
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • šopek timijana
  • potrgamo listke in nasekljamo
  • žlica timijanovega medu

Sorodni recepti