Krompirjevi kroketi v koruznem čipsu

sestavine

  • 2 veliki pesti koruznega čipsa
  • 2 žlici sveže naribanega parmezana
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • 2 skodelici pire krompirja
  • 2 žlici koruzne moke, čičerikine moke ali navadne moke
  • 1 žlička čebule v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • ščepec soli in popra
  • 3 jajca, stepena z žlico vode

Priprava

  • Zdrobite koruzni čips v multipraktiku, da dobite fine drobtine. Razprostrite jih po krožniku in jim dodajte sir.
  • V veliki skledi zmešajte krompir, koruzno moko, čebulo in česen v prahu ter ščepec soli in popra. Z rokami oblikujte maso v kroglice, velike kot žogice za golf, in jih potlačite, da nastanejo debeli polpeti.
  • Pomočite krokete v jajce, jih odcedite in jih nato enakomerno posujte z drobtinami koruznega čipsa.
  • Segrejte olje na srednji do visoki temperaturi. Previdno dodajte krokete v olje in jih cvrite 1 do 2 minuti na vsaki strani do zlato rjave barve. Odcedite jih na papirnati brisači in postrezite vroče s poljubno omako ali pomako.

Sorodni recepti

Poglej vse