Krompirjeva solata z beluši

Priprava:

1. Krompir olupimo, skuhamo in narežemo na velike kocke.

2. Rdečo čebulo narežemo na tanke kolobarje, drobno nasekljamo mlado čebulo, tudi zeleni del, paradižnike pa narežemo na četrtine.

3. Beluše olupimo in podušimo na maslu.

4. Krompir, čebulo, mlado čebulo in paradižnik damo v skledo, začinimo in dobro premešamo.

5. Krompirjevo solato damo na pladenj za postrežbo, dodamo beluše, potresemo z baziliko in postrežemo.

Glavna jed: Piščanec v bešamelu in bazilikinem pestu

sestavine

  • 4 zeleni beluši 7 krompirjev 1 rdeča čebula 1 mlada čebula 10 češnjevih paradižnikov 0.5 vejice sveže bazilike 3 žlice maslaZa omako2 žlici majoneze 1 žlica jabolčnega kisa 1 žlica balzamičnega kisa 4 žlice dijonske gorčice 0.5 skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popra

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse