Krompirjev narastek s koromačem

sestavine

  • 50 g masla, plus malo za namastitev
  • 3 velike čebulice koromača
  • 3 čebule
  • 600 g velikega krompirja, olupljenega
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • 50 g naribanega parmezana (ali enakovrednega vegetarijanskega sira)

Priprava

  • Pečico segrejte na 200 stopinj (oziroma 180, če je ventilacijska). Posodo za serviranje namažite z maslom.
  • Koromaču odrežite listje in vsako čebulico prerežite na pol skozi korenino, nato pa vsako polovico po dolžini razrežite na tri krhlje. Enako narežite čebulo na šest krhljev.
  • Krompir narežite na enako velike krhlje kot koromač.
  • Koromač in čebulo kuhajte v veliki posodi z osoljeno vodo približno pet minut, nato dodajte krompir in kuhajte še pet minut oziroma dokler se krompir in koromač ne zmehčata. Odcedite.
  • 50 g masla in česen dajte v veliko posodo nad majhen ogenj, da se maslo stopi. Krompir in koromač stresite na maslo, premešajte, nato pa vse skupaj stresite v posodo za peko v pečici (2,4 litra, približno 23 x 30 cm). Potresite s parmezanom. Pecite 30-40 minut.

Sorodni recepti

Poglej vse