Krompirjev narastek s koromačem
Recept je iz: Mary Berry
Krompirjev narastek s koromačem
sestavine
- 50 g masla, plus malo za namastitev
- 3 velike čebulice koromača
- 3 čebule
- 600 g velikega krompirja, olupljenega
- 2 zdrobljena stroka česna
- 50 g naribanega parmezana (ali enakovrednega vegetarijanskega sira)
Priprava
- Pečico segrejte na 200 stopinj (oziroma 180, če je ventilacijska). Posodo za serviranje namažite z maslom.
- Koromaču odrežite listje in vsako čebulico prerežite na pol skozi korenino, nato pa vsako polovico po dolžini razrežite na tri krhlje. Enako narežite čebulo na šest krhljev.
- Krompir narežite na enako velike krhlje kot koromač.
- Koromač in čebulo kuhajte v veliki posodi z osoljeno vodo približno pet minut, nato dodajte krompir in kuhajte še pet minut oziroma dokler se krompir in koromač ne zmehčata. Odcedite.
- 50 g masla in česen dajte v veliko posodo nad majhen ogenj, da se maslo stopi. Krompir in koromač stresite na maslo, premešajte, nato pa vse skupaj stresite v posodo za peko v pečici (2,4 litra, približno 23 x 30 cm). Potresite s parmezanom. Pecite 30-40 minut.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami