Krompirček z majonezo
Recept je iz: Rudolph van Veen
Način priprave:
1. Za testo z mešalnikom zmehčano maslo zmešamo s sladkorjem. Dodamo vsebino vaniljevega stroka. Nato enega za drugim dodamo jajca in medtem mešamo. Na koncu dodamo nastrgano limonovo lupino in moko.
2. Pravokotni pekač namažemo z maslom, dno prekrijemo s papirjem za peko. Vlijemo testo in pečemo 45 minut pri 175 stopinjah.
3. Oblat vzamemo ven, odstranimo papir z dna in ga prerežemo na pol. Nato vsako polovico narežemo na enake rezine, zatem na še tanjše palčke in jih poravnamo v velik raven pekač.
4. Namaz pripravimo tako, da sestavine zmešamo v skledi. Mešanico s čopičem nanesemo čez "krompirčke". Okrog 15 minut jih pečemo v pečici, dokler ne pozlatijo.
5. "Krompirčke" navpično zložimo v papirnate tulce.
6. Za „majonezo“pripravimo rumeno kremo. Pustimo, da se posuši v ravni posodi. Nato hladno kremo pomešamo s predhodno rahlo stepeno sladko smetano. Na vsako porcijo "krompirčkov" položimo veliko žlico "majoneze".
To pecivo je zelo primerno za otroške zabave.
sestavine
- Za testo250 g masla 250 g sladkorja 250 g moke 5 jajc 0.5 stroka vanilije 1 limonaZa 'majonezo'1 strok vanilije 250 ml svežega mleka 75 g sladkorja 2 rumenjaka 1 velika žlica moke 100 ml sladke smetaneZa premaz100 ml svežega mleka 1 jajce 1 rumenjak 90 g sladkorja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem