Krompirček z majonezo

Način priprave:

1. Za testo z mešalnikom zmehčano maslo zmešamo s sladkorjem. Dodamo vsebino vaniljevega stroka. Nato enega za drugim dodamo jajca in medtem mešamo. Na koncu dodamo nastrgano limonovo lupino in moko.

2. Pravokotni pekač namažemo z maslom, dno prekrijemo s papirjem za peko. Vlijemo testo in pečemo 45 minut pri 175 stopinjah.

3. Oblat vzamemo ven, odstranimo papir z dna in ga prerežemo na pol. Nato vsako polovico narežemo na enake rezine, zatem na še tanjše palčke in jih poravnamo v velik raven pekač.

4. Namaz pripravimo tako, da sestavine zmešamo v skledi. Mešanico s čopičem nanesemo čez "krompirčke". Okrog 15 minut jih pečemo v pečici, dokler ne pozlatijo.

5. "Krompirčke" navpično zložimo v papirnate tulce.

6. Za „majonezo“pripravimo rumeno kremo. Pustimo, da se posuši v ravni posodi. Nato hladno kremo pomešamo s predhodno rahlo stepeno sladko smetano. Na vsako porcijo "krompirčkov" položimo veliko žlico "majoneze".

To pecivo je zelo primerno za otroške zabave.

 

sestavine

  • Za testo250 g masla 250 g sladkorja 250 g moke 5 jajc 0.5 stroka vanilije 1 limonaZa 'majonezo'1 strok vanilije 250 ml svežega mleka 75 g sladkorja 2 rumenjaka 1 velika žlica moke 100 ml sladke smetaneZa premaz100 ml svežega mleka 1 jajce 1 rumenjak 90 g sladkorja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse