Krompirček z majonezo

Krompirček z majonezo

Opis

Način priprave:

1. Za testo z mešalnikom zmehčano maslo zmešamo s sladkorjem. Dodamo vsebino vaniljevega stroka. Nato enega za drugim dodamo jajca in medtem mešamo. Na koncu dodamo nastrgano limonovo lupino in moko.

2. Pravokotni pekač namažemo z maslom, dno prekrijemo s papirjem za peko. Vlijemo testo in pečemo 45 minut pri 175 stopinjah.

3. Oblat vzamemo ven, odstranimo papir z dna in ga prerežemo na pol. Nato vsako polovico narežemo na enake rezine, zatem na še tanjše palčke in jih poravnamo v velik raven pekač.

4. Namaz pripravimo tako, da sestavine zmešamo v skledi. Mešanico s čopičem nanesemo čez "krompirčke". Okrog 15 minut jih pečemo v pečici, dokler ne pozlatijo.

5. "Krompirčke" navpično zložimo v papirnate tulce.

6. Za „majonezo“pripravimo rumeno kremo. Pustimo, da se posuši v ravni posodi. Nato hladno kremo pomešamo s predhodno rahlo stepeno sladko smetano. Na vsako porcijo "krompirčkov" položimo veliko žlico "majoneze".

To pecivo je zelo primerno za otroške zabave.

 

sestavine

Za testo

  • 250 g masla
  • 250 g sladkorja
  • 250 g moke
  • 5 jajc
  • 0.5 stroka vanilije
  • 1 limona

Za 'majonezo'

  • 1 strok vanilije
  • 250 ml svežega mleka
  • 75 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 velika žlica moke
  • 100 ml sladke smetane

Za premaz

  • 100 ml svežega mleka
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 90 g sladkorja

Sorodni recepti