Krompir s karijem in piščančjim filejem

Krompir s karijem in piščančjim filejem

Opis

Način priprave:

     1.    Če je nujno, meso narežemo čim tanjše, da dobimo osem kosov. Damo jih v skledo in zalijemo z ingverjevim sirupom. Dodamo malce sladkorja in kapljico olja. Dobro premešamo in pustimo deset minut, da se marinira.

     2.    Svež krompir operemo in prerežemo. Olje vlijemo v globoko kozico s pokrovko in prepražimo kari v prahu. Dodamo krompir in ga prelijemo s kokosovim mlekom (če je zelo gosto, razredčimo z vodo).

      3.   Očistimo fižol in ga dodamo krompirju po 10 do 15 minutah kuhanja. Drobno nasekljamo mlado čebulo in jo na koncu dodamo v kozico s krompirjem. Solimo in popramo po okusu.

      4.    Lesene paličice pomočimo v vodo in nanje nataknemo po en file (kot bi ga hoteli zašiti). Ražnjiče damo na žar ali običajno ponev, da se spečejo z obeh strani.

sestavine

  • 2 veliki žlici ingverjevega sirupa
  • 400 ml kokosovega mleka
  • sončnično olje
  • 1 žlička karija v prahu
  • 300 g stročjega fižola
  • 350 g piščančjega fileja
  • sol in poper po želji
  • 450 g mladega krompirja
  • 3 stebelca mlade čebule