Krompir s karijem in piščančjim filejem

Način priprave:
1. Če je nujno, meso narežemo čim tanjše, da dobimo osem kosov. Damo jih v skledo in zalijemo z ingverjevim sirupom. Dodamo malce sladkorja in kapljico olja. Dobro premešamo in pustimo deset minut, da se marinira.
2. Svež krompir operemo in prerežemo. Olje vlijemo v globoko kozico s pokrovko in prepražimo kari v prahu. Dodamo krompir in ga prelijemo s kokosovim mlekom (če je zelo gosto, razredčimo z vodo).
3. Očistimo fižol in ga dodamo krompirju po 10 do 15 minutah kuhanja. Drobno nasekljamo mlado čebulo in jo na koncu dodamo v kozico s krompirjem. Solimo in popramo po okusu.
4. Lesene paličice pomočimo v vodo in nanje nataknemo po en file (kot bi ga hoteli zašiti). Ražnjiče damo na žar ali običajno ponev, da se spečejo z obeh strani.
sestavine
- 2 veliki žlici ingverjevega sirupa 400 ml kokosovega mleka sončnično olje 1 žlička karija v prahu 300 g stročjega fižola 350 g piščančjega fileja sol in poper po želji 450 g mladega krompirja 3 stebelca mlade čebule