Kroglica v kruhu

Priprava:

Jajčevec in bučko diagonalno narežemo na tanke rezine. Rezine jajčevca posolimo.

Rdeči papriki odstranimo pecelj in spodnji del. Razpremo jo in jo povsem sploščimo. Odrežemo bele dele s semeni in žilice.

Na ravno podlago položimo papir za peko.

V skledo damo mleto meso, dodamo sol, poper in gorčico. Dobro premešamo z žlico.

Mleto neso damo na papir za peko in ga s papirjem za peko prekrijemo. S pomočjo valjarja za testo ga tanko razvaljamo na velikost, ki gre v ponev.

Za turšijo v majhen lonec damo vinski kis, sol in kristalni sladkor. Pustimo na majhnem ognju, da se sestavine raztopijo in tekočina zavre.

Rdečo čebulo olupimo, razrežemo po sredini, narežemo na krhlje kot jabolko in jo damo v posodo. Ko se sestavine v kisu raztopijo in kis zavre, z mešanico prelijemo čebulo. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, dokler sendvič ne bo pripravljen.

Na štedilniku segrejemo žar ponev.

 

Na štedilnik postavimo še eno ponev, jo segrejemo in vanjo vlijemo malo oljčnega olja. V segreto ponev zložimo rezine jajčevca in bučk. Pečemo, dokler se ne zmehčajo in svetlo rjavo zapečejo.

Bageto razrežemo po dolžini in razpremo.

Ko so jajčevci in bučke pripravljeni, v ponev damo rdečo papriko in jo pražimo na obeh straneh do mehkega.  

1 glavico česna prepolovimo. Z eno polovico namažemo ponev, v kateri pečemo papriko in jo pustimo v njej. Z drugo polovico premažemo dno žar ponve in jo pustimo v njej.

Pečeno rdečo papriko baburo vzamemo iz ponve. V ponev vlijemo malo oljčnega olja in dodamo razvaljano mleto meso. Ko se na eni strani speče, ga obrnemo na drugo.

V vročo žar ponev položimo razprti kruh in ga pečemo, dokler kruh ne dobi zapečenih črt od ponve.  

Ko je ena stran mesa pečena in jo obrnemo na drugo stran, pogreti kruh vzamemo iz žar ponve in razprtega položimo na meso. Še nekaj časa skupaj pečemo meso in kruh, da se kruh navzame okusa mesa.

Pekoči zeleni feferon drobno vzdolžno narežemo. Položimo ga k mesu in pustimo, da se peče.

V posodo ubijemo jajci, ju stepemo, vlijemo v žar ponev in spečemo kot omleto. V tem trenutku iz ponve vzamemo česen.

Sir gruyere in dimljeni čerkeški sir narežemo na rezine.

Ko je omleta pečena, vzamemo kruh in razprtega položimo na omleto. Nato ponev obrnemo, da se omleta loči od nje.

Razgrnemo papir za peko in nanj položimo kruh z jajcem.

Na kruh z jajcem damo meso in na en konec zložimo zelenjavo, feferone in sir.

Da sestavine ne bi razpadle, kruh prepognemo s pomočjo papirja za peko. Sendvič zavijemo v papir za peko in diagonalno razrežemo na dva ali tri dele. Nato papir za peko odstranimo.

Sendvič damo na servirni krožnik. Poleg ponudimo kislo čebulo, ki smo jo pripravili.

sestavine

  • Sestavine0.5 jajčevca 0.5 bučke 1 rdeča paprika babura 250 g mlete mlade govedine 1 žlica gorčice sol poper oljčno olje 0.5 bagete 1 glavica česna 2 jajci 1 zeleni pekoči feferon 4 rezine sira gruyer iz Karsa 4 rezine dimljenega čerkeškega siraTuršija1 skodelica vinskega kisa 3 žlice soli 4 žlice kristalnega sladkorja 1 rdeča čebula

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse