Opis

Dva jajca ubijemo v posodo. Dodamo 170 g sladkorja ter žličko in pol vaniljevega ekstrakta. Vse mešamo, dokler ne dobimo svetle kreme.

V drugi posodi premešamo 450 g pšenične moke, pol žličke soli, tri žličke kvasa in ščepec muškatnega oreščka.

Nato kremi dodamo tretjino moke, 40 g stopljene margarine in pol mleka. Vse premešamo in moko dodamo še dvakrat skupaj z mlekom.

 

Testo premešamo z lopatko, ga pokrijemo s krpo in ga pustimo počivati 20 do 30 minut, da je bolj trdno.

Nato olje segrejemo v ponvi in z valjarjem razvaljamo testo na papirju za peko, ki smo ga potresli z moko. Izrežemo kroge, odstranimo sredino in jih damo v pekač.

Ko narežemo vse testo, krofe ocvremo z vsake strani in jih pustimo na krožniku s papirnato brisačo.

Na koncu pripravimo preliv. Premešamo skodelico sladkorja v prahu in žličko in pol vaniljevega ekstrakta. Med mešanjem dodamo štiri žlice polnomastnega mleka.

Ko zmes postane tekoča, dodamo nekaj kapljic rdeče barve.

Preden jih pojemo, jih namočimo v preliv in posujemo z mrvicami.


Dva jajca ubijemo v posodo. Dodamo 170 g sladkorja ter žličko in pol vaniljevega ekstrakta. Vse mešamo, dokler ne dobimo svetle kreme.

V drugi posodi premešamo 450 g pšenične moke, pol žličke soli, tri žličke kvasa in ščepec muškatnega oreščka.

Nato kremi dodamo tretjino moke, 40 g stopljene margarine in pol mleka. Vse premešamo in moko dodamo še dvakrat skupaj z mlekom.

 

Testo premešamo z lopatko, ga pokrijemo s krpo in ga pustimo počivati 20 do 30 minut, da je bolj trdno.

Nato olje segrejemo v ponvi in z valjarjem razvaljamo testo na papirju za peko, ki smo ga potresli z moko. Izrežemo kroge, odstranimo sredino in jih damo v pekač.

Ko narežemo vse testo, krofe ocvremo z vsake strani in jih pustimo na krožniku s papirnato brisačo.

Na koncu pripravimo preliv. Premešamo skodelico sladkorja v prahu in žličko in pol vaniljevega ekstrakta. Med mešanjem dodamo štiri žlice polnomastnega mleka.

Ko zmes postane tekoča, dodamo nekaj kapljic rdeče barve.

Preden jih pojemo, jih namočimo v preliv in posujemo z mrvicami.

sestavine

Sestavine:

  • 2 veliki jajci
  • 170 g sladkorja v prahu
  • 450 g moke brez kvasa
  • 40 g stopljene margarine
  • 120 ml mleka
  • 1.5 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 3 žličke suhega kvasa
  • 0.5 žličke soli
  • muškatni orešček
  • rastlinsko olje

Preliv:

  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 1.5 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 4 žlice polnomastnega mleka
  • kapljice rdeče barve
  • mrvice

Sorodni recepti