Krofi
Recept je iz: Sara La Fountain
Kvas
in sladkor damo v toplo vodo in pustimo nekaj časa, da se kvas zapeni. V drugi
skledi penasto stepemo maslo in sladkor. Dodamo jajca, muškatni orešček in
vaniljo. Vmešamo kvasec in preostalo vodo. Primešamo moko in zamesimo gladko
testo. Pustimo ga vzhajati. Z modelčkom
izrežemo krofe in jih nekaj časa pustimo vzhajati. Kokosovo maslo
segrejemo na okrog
Krofe okrasimo s sladkornim prelivom, ki smo ga obarvali z različnimi jedilnimi barvami. Preliv naredimo tako, da sladkorju v prahu primešamo nekaj hladne vode. Obarvamo ga z jedilnimi barvami. Preliv mora biti dovolj redek, da se lepo maže, vendar dovolj gost, da ostane na krofu.
sestavine
- Testo2.5 žlici suhega kvasa 1.25 dl tople vode 0.5 žlice sladkorja 2 dl sladkorja 4 dl vode 50 g margarine pri sobni temperaturi 50 g kokosova maščoba narezana na kocke pri sobni temperaturi 3 jajca 2 žlički soli 1 žlička vaniljevega izvlečka 0.5 žličke muškatnega oreščka 18.5 dl večnamenske pšenične moke Dodatek2 k kokosovega masla sladko v prahu voda arome sladkor v prahu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Nenad Veljković
Sendvič s puranjim mesom in mariniranim sirom
Recepti Nenad Veljković
Zvitki s suhimi slivami in ementalcem
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Nenad Veljković
Tapenada z olivami in limono
Recepti Filipa Vacondeus
Toucinho-do-céu de Murça
Recepti Gordon Ramsay
Kruh s sodo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom
Recepti Nitina in Meerina grah "kachori"
Recepti Silvia Colloca
Krušni žepki s sirom in peperonato