Opis

Priprava

Kvas in sladkor damo v toplo vodo in pustimo nekaj časa, da se kvas zapeni. V drugi skledi penasto stepemo maslo in sladkor. Dodamo jajca, muškatni orešček in vaniljo. Vmešamo kvasec in preostalo vodo. Primešamo moko in zamesimo gladko testo. Pustimo ga vzhajati. Z modelčkom  izrežemo krofe in jih nekaj časa pustimo vzhajati. Kokosovo maslo segrejemo na okrog 190 stopinj Celzija in v njem ocvremo krofe.

 

Krofe okrasimo s sladkornim prelivom, ki smo ga obarvali z različnimi jedilnimi barvami. Preliv naredimo tako, da sladkorju v prahu primešamo nekaj hladne vode. Obarvamo ga z jedilnimi barvami. Preliv mora biti dovolj redek, da se lepo maže, vendar dovolj gost, da ostane na krofu.

sestavine

Testo

  • 2.5 žlici suhega kvasa
  • 1.25 dl tople vode
  • 0.5 žlice sladkorja
  • 2 dl sladkorja
  • 4 dl vode
  • 50 g margarine pri sobni temperaturi
  • 50 g kokosova maščoba
  • narezana na kocke pri sobni temperaturi
  • 3 jajca
  • 2 žlički soli
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka
  • 0.5 žličke muškatnega oreščka
  • 18.5 dl večnamenske pšenične moke

Dodatek

  • 2 k kokosovega masla
  • sladko v prahu
  • voda
  • arome
  • sladkor v prahu

Sorodni recepti