Krofi
Priprava

Kvas in sladkor damo v toplo vodo in pustimo nekaj časa, da se kvas zapeni. V drugi skledi penasto stepemo maslo in sladkor. Dodamo jajca, muškatni orešček in vaniljo. Vmešamo kvasec in preostalo vodo. Primešamo moko in zamesimo gladko testo. Pustimo ga vzhajati. Z modelčkom  izrežemo krofe in jih nekaj časa pustimo vzhajati. Kokosovo maslo segrejemo na okrog 190 stopinj Celzija in v njem ocvremo krofe.

 

Krofe okrasimo s sladkornim prelivom, ki smo ga obarvali z različnimi jedilnimi barvami. Preliv naredimo tako, da sladkorju v prahu primešamo nekaj hladne vode. Obarvamo ga z jedilnimi barvami. Preliv mora biti dovolj redek, da se lepo maže, vendar dovolj gost, da ostane na krofu.

sestavine

  • Testo2.5 žlici suhega kvasa 1.25 dl tople vode 0.5 žlice sladkorja 2 dl sladkorja 4 dl vode 50 g margarine pri sobni temperaturi 50 g kokosova maščoba narezana na kocke pri sobni temperaturi 3 jajca 2 žlički soli 1 žlička vaniljevega izvlečka 0.5 žličke muškatnega oreščka 18.5 dl večnamenske pšenične moke Dodatek2 k kokosovega masla sladko v prahu voda arome sladkor v prahu

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse