Opis

Kremna torta z meringo

Priprava

  1. Ogrejte pečico na 115 °C.
  2. Na papirju za peko označite ploščke v velikosti 3 x 18 cm. Zmešajte koruzni škrob in sladkor v prahu. Z mešalnikom zmešajte beljake in vinski kamen. Medtem ko zmes postaja trda, postopoma dodajte sladkor za peko, nato nadaljujte z mešanjem, da se sladkor raztopi. Zmes odstranite iz mešalnika in jo umešajte v suhe sestavine in kokosovo moko. Razdelite mešanico na tri enake dele in jo dajte na pripravljene predloge (meringe lahko razporedite s hrbtno stranjo žlice). Postavite v pečico pri 115° C za pribl. 70 minut ali dokler meringe ne postanejo hrustljave (odvisno od pečice se lahko čas peke podaljša za 10 minut). 
  3. Za stepeno smetano zmešajte smetano, sladkor in vaniljo in stepajte, dokler ne dobite goste mase.
  4. Sestava – plast stepene smetane položite na vrh meringe na pladnju. Posipajte s sokom pasijonke.
  5. Ponovite z drugima dvema ploščkoma. Preostanek smetane dajte na vrh in okrasite s pasijonko.

sestavine

  • Meringe
    90 g koruznega škroba 
    400 g sladkorja v prahu
    330 g beljakov 
    Ščepec vinskega kamna
    400 g sladkorja za peko
    200 g kokosove moke
  • Polnilo s stepeno smetano 
    600 g smetane
    60 g sladkorja za peko
    1 čž vanilijeve paste 
  • Za okras
    12 pasijonk ali 2 konzervi pasijonkine pulpe

Sorodni recepti