Kremast miso s tofujem in melono

sestavine

  • 1 skodelica tofuja
  • 1 žlička bele paste miso
  • 1 žlička sladkorja v prahu
  • 2 žlički medu
  • ¼ žličke naribanega svežega ingverja
  • ½ melone
  • 1 mandarina, za sok
  • semena črnega sezama za okras

Priprava

  • Tuno pustite na sobni temperaturi, preden jo boste pekli.
  • Ravno ploščo za žar segrejte na visoko temperaturo in dodajte žlicko olja. Tuno na vsaki strani pecite 10 sekund, toliko da se zunanjost obarva. Odstranite in popivnajte s kuhinjsko brisačko. Tuno dajte na stran.
  • V skledi zmešajte majonezo in vasabi in tuno na rahlo premažite.
  • Zmešajte sezam, nori in kosmiče bonita in jih razporedite po ravno površini. Gor položite tuno in jo povabljajte, da bo skorjica hrustljava.

Sorodni recepti

Poglej vse