Kremast miso s tofujem in melono

Kremast miso s tofujem in melono

Priprava

  1. Tuno pustite na sobni temperaturi, preden jo boste pekli.
  2. Ravno ploščo za žar segrejte na visoko temperaturo in dodajte žlicko olja. Tuno na vsaki strani pecite 10 sekund, toliko da se zunanjost obarva. Odstranite in popivnajte s kuhinjsko brisačko. Tuno dajte na stran.
  3. V skledi zmešajte majonezo in vasabi in tuno na rahlo premažite.
  4. Zmešajte sezam, nori in kosmiče bonita in jih razporedite po ravno površini. Gor položite tuno in jo povabljajte, da bo skorjica hrustljava.

sestavine

  • 1 skodelica tofuja
  • 1 žlička bele paste miso
  • 1 žlička sladkorja v prahu
  • 2 žlički medu
  • ¼ žličke naribanega svežega ingverja
  • ½ melone
  • 1 mandarina, za sok
  • semena črnega sezama za okras

Sorodni recepti