Kremast miso s tofujem in melono
Recept je iz: Justine Schofield
Kremast miso s tofujem in melono
sestavine
- 1 skodelica tofuja
- 1 žlička bele paste miso
- 1 žlička sladkorja v prahu
- 2 žlički medu
- ¼ žličke naribanega svežega ingverja
- ½ melone
- 1 mandarina, za sok
- semena črnega sezama za okras
Priprava
- Tuno pustite na sobni temperaturi, preden jo boste pekli.
- Ravno ploščo za žar segrejte na visoko temperaturo in dodajte žlicko olja. Tuno na vsaki strani pecite 10 sekund, toliko da se zunanjost obarva. Odstranite in popivnajte s kuhinjsko brisačko. Tuno dajte na stran.
- V skledi zmešajte majonezo in vasabi in tuno na rahlo premažite.
- Zmešajte sezam, nori in kosmiče bonita in jih razporedite po ravno površini. Gor položite tuno in jo povabljajte, da bo skorjica hrustljava.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami