Krema iz škampov in ražnjiči

Krema iz škampov in ražnjiči

Opis

Narežemo čebulo in jo dušimo na olju. Dodamo zeleno, pet strokov česna in tri olupljene paradižnike. Vlijemo malo paradižnikovega soka.

V ponev stresemo 3 žlice pšenične moke in jo popražimo. Vrnemo se k praženi zelenjavi. Začinimo s poprom, pekočimi paprikami in soljo.

Popraženo moko stresemo v lonec. Dodamo malo belega vina in dobro premešamo. Zelenjavi dodamo moko, preostanek belega vina in 350 g repov škampov. Vlijemo 1,5 l vode in pustimo vreti 10 do 15 minut.

Škampe začinimo z limoninim sokom, soljo, poprom in z dvema strokoma česna, preden jih nabodemo na palčke.

Juho odstavimo z ognja in zmešamo s paličnim mešalnikom. Precedimo v drug lonec in naj vre še 5 minut. Namastimo ploščo z maslom in spečemo škampe.

Kremo postrežemo z listi peteršilja, kockami pečenega kruha, na vrh pa položimo ražnjiče iz škampov.


Narežemo čebulo in jo dušimo na olju. Dodamo zeleno, pet strokov česna in tri olupljene paradižnike. Vlijemo malo paradižnikovega soka.

V ponev stresemo 3 žlice pšenične moke in jo popražimo. Vrnemo se k praženi zelenjavi. Začinimo s poprom, pekočimi paprikami in soljo.

Popraženo moko stresemo v lonec. Dodamo malo belega vina in dobro premešamo. Zelenjavi dodamo moko, preostanek belega vina in 350 g repov škampov. Vlijemo 1,5 l vode in pustimo vreti 10 do 15 minut.

Škampe začinimo z limoninim sokom, soljo, poprom in z dvema strokoma česna, preden jih nabodemo na palčke.

Juho odstavimo z ognja in zmešamo s paličnim mešalnikom. Precedimo v drug lonec in naj vre še 5 minut. Namastimo ploščo z maslom in spečemo škampe.

Kremo postrežemo z listi peteršilja, kockami pečenega kruha, na vrh pa položimo ražnjiče iz škampov.

sestavine

Sestavine:

  • 350 g škampov
  • 1 čebula
  • 1 zelena
  • 7 strokov česna
  • 3 olupljeni paradižniki
  • 3 žlice moke
  • 1 kozarec belega vina
  • 1.5 l vode
  • 2 pekoči papriki
  • sok ene limone
  • kocke pečenega kruha
  • olje
  • sol in poper
  • peteršilj
  • ražnjiči

Sorodni recepti