Krema „Diplomat“
Recept je iz: Rudolph van Veen

Enostavna sladica za pripravo, a odlična po okusu.
sestavine
- 100 g keksov
- 2 žlici pomarančnega likerja
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
- 150 g sladkorja
- 500 ml mleka
- 1 žlička kandirane pomarančne lupine
- 50 g rozin
- ZA SNEG IZ BELJAKA:
- 60 ml vode
- 190 g sladkorja
- 100 g beljaka
Priprava
- 1. Limonove ali maslene kekse narežemo na kockice. Damo jih v skledo, dodamo rozine in premešamo. Prelijemo z likerjem, rumom ali konjakom in dobro premešamo. Mešanico razporedimo po dnu štirih kozarcev ali skledic.
- 2. V skledi z metlico zamešamo jajca, rumenjake in sladkor. Vlijemo mleko in premešamo. Dodamo kockice kandirane pomarančne lupine in premešamo. Mešanico zlijemo v vrč in z njo napolnimo kozarce.
- 3. Kozarce zapremo in damo v pekač z 2 do 3 prsti tople vode. Kremo pečemo 60 do 75 minut pri 160 stopinjah.
- 4. Za sneg beljak z mešalnikom zmešamo s ščepcem sladkorja. Iz sladkorja in vode skuhamo sladkorni sirup. Ko temperatura doseže 121 stopinj, ga v tankem curku vlijemo v beljak. Dobiti moramo trdno in penasto mešanico. Damo jo v dresirno vrečko z nazobčanim nastavkom.
- 5. Kozarce s skuhano kremo odpremo in jih namažemo z žlico malinove marmelade. Z vrečko nabrizgamo stolp beljaka na vsako kremo. Beljak rahlo flambiramo. Okrasimo ga z listi sveže mete in potresemo s sladkorjem v prahu.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Popečene breskve s pomarančnim sirupom
Recepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Michela Chiappa
Krema iz rikote
Recepti Marcus Wareing
Sadni krokant
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami