Krema „Diplomat“

Krema „Diplomat“

Opis

Priprava:

1. Limonove ali maslene kekse narežemo na kockice. Damo jih v skledo, dodamo rozine in premešamo. Prelijemo z likerjem, rumom ali konjakom in dobro premešamo. Mešanico razporedimo po dnu štirih kozarcev ali skledic.

2. V skledi z metlico zamešamo jajca, rumenjake in sladkor. Vlijemo mleko in premešamo. Dodamo

kockice kandirane pomarančne lupine in premešamo. Mešanico zlijemo v vrč in z njo napolnimo kozarce.

3. Kozarce zapremo in damo v pekač z 2 do 3 prsti tople vode. Kremo pečemo 60 do 75 minut pri 160 stopinjah.

4. Za sneg beljak z mešalnikom zmešamo s ščepcem sladkorja. Iz sladkorja in vode skuhamo sladkorni sirup. Ko temperatura doseže 121 stopinj, ga v tankem curku vlijemo v beljak. Dobiti moramo trdno in penasto mešanico. Damo jo v dresirno vrečko z nazobčanim nastavkom.

5. Kozarce s skuhano kremo odpremo in jih namažemo z žlico malinove marmelade. Z vrečko nabrizgamo stolp beljaka na vsako kremo. Beljak rahlo flambiramo. Okrasimo ga z listi sveže mete in potresemo s sladkorjem v prahu.

 

sestavine

  • 100 g keksov
  • 2 žlici pomarančnega likerja
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 150 g sladkorja
  • 500 ml mleka
  • 1 žlička kandirane pomarančne lupine
  • 50 g rozin

Za sneg iz beljaka

  • 60 ml vode
  • 190 g sladkorja
  • 100 g beljaka

Sorodni recepti