Opis

Priprava:

1. Krapove zrezke solimo in popramo na obeh straneh. Povaljamo jih v moki.

2. V ponev damo 2 žlici oljčnega olja in ga segrejemo. Zrezke pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani. Vzamemo jih ven in položimo na krožnik.

3. Čebulo, paprike in paradižnike narežemo na koščke. Narežemo orehe. Zelenjavo popečemo v ponvi, v kateri smo pekli krape. Ko se zelenjava zmehča, damo v ponev krape in jih prelijemo s kokosovim mlekom. Dodamo paradižnikov pire, pomešamo in začinimo s soljo in poprom.

4. Omaka kuhamo na šibkem ognju približno 20 minut, krape pa občasno obrnemo.

5. Zelenjavno omako postrežemo v globokem krožniku, nanjo pa položimo kos krapa. Potresemo z drobno nasekljanim peteršiljem.

sestavine

Sestavine

  • 100 g paradižnikov
  • 100 g paprik
  • 1 čebula
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 50 g bele moke
  • 1 žlička paradižnikovega pireja
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 400 g zrezkov krapa
  • 3 orehi

Sorodni recepti