Krap na brazilski način
Recept je iz: Nenad Veljković
Priprava:
1. Krapove zrezke solimo in popramo na obeh straneh. Povaljamo jih v moki.
2. V ponev damo 2 žlici oljčnega olja in ga segrejemo. Zrezke pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani. Vzamemo jih ven in položimo na krožnik.
3. Čebulo, paprike in paradižnike narežemo na koščke. Narežemo orehe. Zelenjavo popečemo v ponvi, v kateri smo pekli krape. Ko se zelenjava zmehča, damo v ponev krape in jih prelijemo s kokosovim mlekom. Dodamo paradižnikov pire, pomešamo in začinimo s soljo in poprom.
4. Omaka kuhamo na šibkem ognju približno 20 minut, krape pa občasno obrnemo.
5. Zelenjavno omako postrežemo v globokem krožniku, nanjo pa položimo kos krapa. Potresemo z drobno nasekljanim peteršiljem.
sestavine
- Sestavine100 g paradižnikov 100 g paprik 1 čebula 1 pločevinka kokosovega mleka 50 g bele moke 1 žlička paradižnikovega pireja sol in poper oljčno olje 1 žlica nasekljanega peteršilja 400 g zrezkov krapa 3 orehi
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo