Opis
Kraljeva rakovica z rdečim maslom in prepeličjimi rumenjaki
Priprava
Ta recept začnite pripravljati 1 dan prej.
Čas mariniranja čez noč.
- Za pripravo mariniranega rumenjaka v skledi zmešajte gochujang in miso. Polovico mešanice razporedite v manjši pladenj. Pokrijte z muslinom. S palcem naredite 10 majhnih vdolbinic v mešanico. Previdno ločite rumenjake od beljakov in v vdolbinice položite rumenjake. Preostalo miso mešanico razporedite po drugem kosu muslina, ki je dovolj velik, da prekrije rumenjake, nato pa previdno položite na rumenjake.
- Pokrijte in postavite v hladilnik čez noč. Rumenjake vzemite ven in jih grobo sesekljajte.
- Za pripravo rdečega masla dajte v ponev 50 g kravjega masla. Dodajte čili in šalotko ter pražite na zmernem ognju 6 minut ali dokler se sestavine ne zmehčajo in začnejo rjaveti. Dodajte preostalo maslo in čili v prahu, zmanjšajte ogenj in pražite 20 minut. Odstavite z ognja in rahlo začinite, nato pa precedite skozi fino cedilo.
- Rakovičje noge prelomite in z ostrim nožem večje kose prerežite po dolžini. Rakovičje noge položite v vrhnjo posodo za kuhanje v sopari in kuhajte na pari 3-4 minute. Meso previdno odstranite iz lupine, tako da je meso vsake noge ločeno. Obrežite konce mesa in ga razdelite na krožnike.
- Rakovičje meso premažite z rdečim maslom, potresite z malo shio kombuja, koriandrom in koščki rumenjaka.
Opomba
- Shio kombu je slana morska alga. Prodaja se v paketih v japonskih supermarketih.
sestavine
- 10 nog aljaške kraljeve rakovice
- 1 šopek koriandra, listki
- ¼ skodelice shio kombuja, drobno sesekljanega (glej opombo)
Mariniran rumenjak:
- 300 g gochujanga (fermentirana korejska čili pasta)
- 300 g rjavega misa
- 10 prepeličjih jajc
Rdeče maslo:
- 250 g nesoljenega masla iz kravjega mleka
- 2 dolga rdeča čilija, brez semen in na tanko narezana
- 6 rdečih azijskih šalotk, tanko narezanih
- 100 g masla iz kozjega mleka
- 2 žlici korejskega čilija v prahu