Če je možno, jed pripravimo s kozjimi jetri in srcem, če kozo zakoljemo v vasi. Če to ni možno, pa je jed prav tako okusna brez drobovine, ki jo nadomestimo s paradižnikovim pirejem. Kozje meso lahko zamenjamo tudi za jagnjetino.

sestavine

  • 400 g kozjega mesa, kotlet s kostjo
  • 100 g čebule, nasekljane
  • 1 vejica karijevih listov
  • 1 cimetova palčka
  • 2 stroka česna
  • 2 tanki rezini ingverja, olupljenega
  • 10 cm pandanusa
  • 10 cm limonske trave
  • 7 zrn kardamoma, razpokanih
  • ½ čajne žličke sabljastega triplata, rahlo praženega
  • ½ čajne žličke čilija v prahu
  • 1 čajna žlička temno praženega karija v prahu
  • ½ čajne žličke kurkume
  • 1 čajna žlička karija v prahu iz Džafne
  • 2 čajni žlički koriandra v prahu
  • 1 čajna žlička kumine v prahu
  • 2 žlici paradižnikovega pireja namesto drobovine
  • sok ½ limete

Priprava

  • Kozje meso sesekljamo na 2 cm velike kose s kostjo.
  • Vse sestavine položimo v globoko ponev in zavremo.
  • Na rahlem ognju kuhamo 25 minut ali dokler se omaka ne zgosti in meso postane rahlo.

Sorodni recepti

Poglej vse