Kozji kari iz Džafne
Recept je iz: Peter Kuruvita
Če je možno, jed pripravimo s kozjimi jetri in srcem, če kozo zakoljemo v vasi. Če to ni možno, pa je jed prav tako okusna brez drobovine, ki jo nadomestimo s paradižnikovim pirejem. Kozje meso lahko zamenjamo tudi za jagnjetino.
sestavine
- 400 g kozjega mesa, kotlet s kostjo
- 100 g čebule, nasekljane
- 1 vejica karijevih listov
- 1 cimetova palčka
- 2 stroka česna
- 2 tanki rezini ingverja, olupljenega
- 10 cm pandanusa
- 10 cm limonske trave
- 7 zrn kardamoma, razpokanih
- ½ čajne žličke sabljastega triplata, rahlo praženega
- ½ čajne žličke čilija v prahu
- 1 čajna žlička temno praženega karija v prahu
- ½ čajne žličke kurkume
- 1 čajna žlička karija v prahu iz Džafne
- 2 čajni žlički koriandra v prahu
- 1 čajna žlička kumine v prahu
- 2 žlici paradižnikovega pireja namesto drobovine
- sok ½ limete
Priprava
- Kozje meso sesekljamo na 2 cm velike kose s kostjo.
- Vse sestavine položimo v globoko ponev in zavremo.
- Na rahlem ognju kuhamo 25 minut ali dokler se omaka ne zgosti in meso postane rahlo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami