Sorodna oddaja:Mehiška fiesta s Petrom KuruvitoOglejte si jo: Petek 20 September ob 14:30 | Petek 20 September ob 22:30

Priprava

  1. Kozice olupite,neskuhano meso dajte v hladilnik, glave in lupine pa dajte v 25 cm široko kozico.
  2. Vaniljev strok zarežite ob strani in postrgajte semena. Strok na grobo nasekljajte in ga dodajte v kozico z lupinami. Dodajte še preostale sestavine za poširanje in zavrite. Zmanjšajte in kuhajte še 5 minut, da se razvijejo okusi.
  3. Medtem v 10 cm široki kozici zavrite belo vino z vaniljevimi semeni in pokuhajte na polovico.
  4. Jušno osnovo spet zavrite in dodajte kozice. Osnova mora vreti, da bodo kozice čvrste. Kuhajte jih kakih 60 sekund, potem pa jih shranite na toplo.

sestavine

Osnova za poširanje

  • 400 g velikih kozic
  • 1 vaniljev strok
  • ½  grobo nasekljane bele čebule
  • 2 stebli bazilike
  • 6 zrn črnega popra
  • 3 lovorovi listi
  • 3 sveži čiliji pequin
  • 3 stebla peteršilja
  • 1200ml vode
  • sol po okusu

Serviranje

  • 70 ml belega vina
  • 150 g neslanega masla, ohlajenega in narezanega na kockice
  • ¼ skodelice skuhanega mladega graha
  • 12 suhih rdečih čilijev pequin
  • ¼ skodelice črnega fižola, ki ste ga skuhali, odcedili in sprali
  • 8 mladih čebulic, ki ste jih na hitro blanširali
  • ½ šopka mlade bazilike

Sorodni recepti