Sorodna oddaja:Donalova superhrana v nekaj minutahOglejte si jo: Ponedeljek 26 Oktober ob 18:00 | Ponedeljek 26 Oktober ob 18:30

Opis

Kotleti s koromačem

Priprava

  1. Polovico olja segrejemo v ponvi. Na srednjem do močnem ognju 5 do 6 minut pražimo mlado čebulo in koromač, da se zmehčata in zlato zapečeta. Dodamo začimbe in pražimo še minuto, premešamo in odstavimo.
  2. Kotleta posolimo in popopramo. Pojačamo ogenj in kotleta na vsaki strani pražimo 2 do 3 minute, da se zlato zapečeta skoraj do konca.
  3. V ponev preložimo mlado čebulo in koromač ter dodamo vodo in kis. Povremo in postrežemo.

sestavine

  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • Šop mladih čebul, narezanih na 2-centimetrske kose
  • 1 čebula koromača, narezana na krhlje
  • 1 čajna žlička koromačevih semen
  • Bogat ščepec kitajske začimbne mešanice
  • 2 tanka svinjska kotleta brez kosti
  • 1 čajna žlička belega vinskega kisa

Sorodni recepti