Kotleti fregatnega trupca z ingverjem in limeto

Kotleti fregatnega trupca z ingverjem in limeto

Opis

Kotleti fregatnega trupca z ingverjem in limeto

Priprava

  1. V majhno kozico dajte olje, česen in ingver.
  2. Na zelo nizkem ognju segrevajte 3 minute (samo toliko, da olje segrejete na telesno temperaturo).
  3. Odstranite z ognja in dodajte limetin sok, med ter ščep soli.

sestavine

  • 4 120-gramski kotleti fregatnega trupca ali trske
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 80 ml oljčnega olja
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • 4 cm ingverja (zdrobljenega)
  • ½ šopka drobno nasekljane mlade čebule
  • 2 vejici drobno nasekljanega koriandra (stebelca in listi)
  • 1 žlica medu
  • ščep soli

Sorodni recepti