Kostanjev tiramisu

sestavine

  • 3 jajca (rumenjake in beljake ločimo)
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 300 g maskarponeja
  • 200 g kuhanega in zmiksanega kostanja
  • 50 g kostanja za okras
  • 1 žlica marsale ali druge žgane pijače
  • 200 ml vročega espressa
  • 100 g baby piškotov
  • temen kakav v prahu dobre kakovosti

Priprava

  • V električnem mikserju zmiksamo rumenjake in sladkor, dokler ne dobimo goste in blede kreme. Z veliko žlico vmešamo še maskarpone, potem pa dodamo kostanjev pire. Vse skupaj dobro zmiksamo.
  • V zmes vmešamo jajčne beljake, dokler se ne strdi. Za tem v treh korakih previdno vmešamo še maskarpone.
  • Marsalo zmešamo z vročim espressom. V mešanico namakamo polovico vsakega baby piškota posebej. Osnovo prestavimo v servirno skledo in jo prekrijemo s polovico mešanice z maskarponejem. Vse to naredimo še enkrat, po vrhu pa spet premažemo maskarpone.
  • Tiramisu damo čez noč v hladilnik (vsaj 6 ur). Na koncu ga potresemo s kakavom in naribanim kostanjem.

Sorodni recepti

Poglej vse