Kosilo za odvetnika

sestavine

  • 2 žlici majoneze
  • 2 žlici creme fraiche ali grškega jogurta
  • 1 žlica kaviarja bradavičarice
  • 4 rezine rženega kruha
  • 1 žlica masla, zmehčanega
  • 8 tankih rezin svinjske pečenke
  • 2 žlici drobno sesekljanega kopra
  • 1 žlica drobno sesekljanega drobnjaka
  • Ocvrti ostružki korenja, za serviranje (po želji)
  • Škampi s koprom
  • 3 litri vode
  • 12 škampov (langustin)
  • 55 g (¼ skodelice) soli
  • 55 g (¼ skodelice) sladkorja
  • ¾ skodelice natrganih vejic kopra
  • 1 limona, narezana na kolobarje
  • Čilijevo olje
  • 1 rjava čebula, grobo sesekljana
  • 250 ml (1 skodelica) rastlinskega olja
  • 1 žlica korejskega čilija v prahu

Priprava

  • Za čilijevo olje pražite čebulo v 60 ml (¼ skodelice) rastlinskega olja 5 minut, da postane rahlo zlate barve, nato dodajte čili v prahu. Pražite 30 sekund, nato dodajte preostalo olje. Segrejte na približno 90 °C in zmanjšajte na zelo nizek ogenj, nadaljujte s segrevanjem približno 30 minut, pri čemer pazite, da se čili ne zažge ali temperatura postane previsoka. Po okusu začinite s soljo.
  • Za škampe s koprom zavrite vodo. Dodajte sol, sladkor, koper in limono ter ponovno zavrite. Dodajte škampe in zavrite. Kuhajte 8 minut, nato prestavite škampe v ledeno vodo, da se popolnoma ohladijo. Škampe olupite in shranite na stran.
  • Medtem za smorrebrod v skledi zmešajte majonezo, crème fraiche in ikre. Kruh namažite z maslom in nanj dajte svinjino, nato premažite z malo čilijevega olja. Potresite s koprom in drobnjakom. Škampe stresite v mešanico majoneze. Na svinjino razporedite škampe, povrh pa po želji še korenček.
  • Opomba
  • Čilijevo olje lahko naredite v pečici, ogreti na 90 °C. Čilijevo olje shranjujte v nepredušni posodi do 3 mesece. Korejski čili v prahu lahko najdete v azijskih supermarketih.

Sorodni recepti

Poglej vse