Korneti s sapateirami

Korneti s sapateirami

Opis

Kornete spečemo v pečici pri 180 stopinjah.

Iz hladilnika vzamemo listnato testo in ga narežemo na trakove. Premažemo jih z malo masla in ovijemo okrog aluminijastih kornetov. Kornete damo na pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, in jih premažemo z beljakom in rdečo barvo. Pečemo jih deset do petnajst minut.

Na oljčnem olju popražimo čebulo, štiri stroke česna in 300 g rakovega mesa. Premešamo, na sredino dodamo narezan lovorov list, malo soli in popra, pol žličke žafrana in komarčkova semena. Dobro premešamo. Vlijemo limetin sok in naribamo polovico lupinice, na koncu pa dodamo še pol skodelice smetane. Kuhamo, dokler ne dobimo goste kreme. Po potrebi dodamo še malo moke.

Lovorov list vzamemo ven in počakamo, da se ohladi.

Kornete vzamemo iz pečice in jih nadevamo s kremo s pomočjo dresirne brizge. Lepo okrasimo z vejicami komarčka. Tako dobimo čudovite “korenčke”.

sestavine

Sestavine

  • listnato testo
  • 1 manjša čebula
  • 4 stroki česna
  • 1 lovorov list
  • 0.5 žličke žafrana
  • 0.5 žličke komarčkovih semen v prahu
  • lupino in sok 1/2 limone
  • 300 g rakovega mesa (sapateira)
  • 1 žlico moke
  • 1.2 dl smetane
  • 1 beljak velikega jajca
  • rdeča barva
  • sol in poper
  • maslo
  • komarčkove vejice

Sorodni recepti