Opis

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 150 °C oziroma plinsko nastavimo na stopnjo 2. Podolgovat pekač (za okrog 900 g peciva) obložimo s papirjem za peko. Polo papirja odrežemo tako, da bomo pecivo zlahka dvignili iz pekača.

2. V veliki skledi stepemo jajca, nato dodamo sladkor, olje, nariban korenček in nasekljane orehe.

3. Dodamo preostale sestavine in vse premešamo s kuhalnico ali veliko žlico.

4. Mešanico vlijemo v pripravljen pekač, po vrhu jo zgladimo s širokim nožem. Pecivo pečeno okrog uro ali uro in petnajst. Ko v sredino peciva zapičimo zobotrebec in izvlečemo suhega, je dovolj pečeno.

5. Pecivo pustimo v pekaču okrog pet minut, nato ga previdno dvignemo skupaj s papirjem za peko. Papir previdno odstranimo in pustimo, da se biskvit povsem ohladi na kovinski mreži, preden ga premažemo.

6. Medtem ko se pecivo ohlaja, pripravimo premaz. Vse sestavine stepemo, nato kremo s širokim nožem nanesemo na pecivo.

sestavine

Sestavine

  • 2 jajci
  • 150 ml sončničnega ali rastlinskega olja
  • 200 g svetlo rjavega sladkorja
  • 300 g olupljenega in naribanega korenčka (stehtamo naribanega)
  • 75 g pekanov ali orehov
  • nasekljanih (po želji)
  • 175 g samovzhajalne moke
  • 0.5 žličke sode bikarbone
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 žlička začimbne mešanice za medenjake
  • ščep soli

Premaz

  • 100 g kremnega sira
  • drobno naribana lupinica ene pomaranče
  • 200 g sladkorja v prahu
  • presejanega

Sorodni recepti