Korenčkova solata s hrustljavimi ribami

Priprava:

1. Korenje očistimo in narežemo na kolobarje, vendar ne pretanke. Stresemo jih v lonec z vrelo vodo. Dodamo pol žličke kurkume in sol ter korenje kuhamo štiri minute. Precedimo ga in prestavimo v skledo. Ko je še toplo, ga začinimo s kisom, z ingverjevim sirupom, s soljo in poprom. Dodamo tudi drobno narezani koriander. Dobro premešamo.

2. Krompir dobro operemo in mu odstranimo črne madeže. Narežemo ga na enake rezine, vendar ne tanke. Stresemo ga v lonec z vodo, soljo in žličko kurkume ter kuhamo osem minut. Precedimo, vrnemo v lonec in pokrijemo.

3. Filet polenovke ali druge bele ribe po dolgem prerežemo na dva dela. Vsak kos ribe začinimo s kurkumo, z mleto papriko in s karijem.

4. Jajca ubijemo v skledo. V krožnik vsujemo moko, v drugem krožniku pa pomešamo koruzne kosmiče in krušne drobtine. Ribe najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in koruznih kosmičih z drobtinami. Približno štiri minute jih cvremo na olju v dobro segreti ponvi. Ocvrte ribe pustimo na papirnati brisači, da se odcedijo.

5. Na dno krožnika najprej zložimo rezine krompirja, nato dodamo korenčkovo solato in na vrh kos hrustljave ribe. Okrasimo z rezino limone.

sestavine

  • 600 g krompirja 2 žlički kurkume 1 kg korenja 3 žlice kisa 0.25 šopka koriandra 3 jajca 200 g moke 100 g koruznih kosmičev 200 g krušnih drobtin 4 fileti polenovke 1 žlička mlete paprike 1 žlička karija 100 ml olja sol poper 3 žlice ingverjevega sirupa

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse