Sorodna oddaja:Nina Babić: Moja francoska pekarnaOglejte si jo: Sobota 16 November ob 21:00 | Sobota 16 November ob 21:30

Opis

Korenčkova sladica

Priprava

  1. Z lopatico stepite jajca, sladkor in olje. Mešajte, da dobite gladko mešanico. Dodajte vaniljo.
  2. V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in cimet.
  3. Suhe sestavine zmešajte med mokre.
  4. V testo dodajte ananas in naribano korenje.
  5. Rozine povaljajte v žlici moke in jih dodajte mešanici. Pomešajte.
  6. Pečico segrejte na 175 stopinj. Skodelice premažite z maslom in pomokajte.
  7. Testo razdelite med skodelice. Pecite 20 minut. Pustite, da se ohladi.
  8. Za pripravo glazure najprej zmešajte kremni sir, maslo in vaniljo.
  9. Dodajte sladkor in mešajte, dokler ne dobite gladke mešanice.
  10. Mešanico razporedite po vrhu tortic. Okrasite z narezanim ananasom in nasekljanimi orehi.

Nasveti:

Če želite speči torto, namastite in pomokajte dva okrogla pekača premera 24 cm. Pecite 30 minut.

Naribano korenje poškropite z limoninim sokom, da preprečite počrnitev korenja.

*Pecite v pečici brez ventilatorja.

sestavine

Testo:

  • 400 g sladkorja
  • 290 g olja
  • 3 jajca (velikost L)
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • 300 g moke + 1 žlica
  • 4 g cimeta
  • 8 pecilnega praška
  • 6 g grobe soli
  • 75 g rozin
  • 455 g korenja
  • 90 g ananasa, narezanega na kocke
  • Ananas in orehi za dekoracijo
  • Maslo in moka za skodelice

Glazura:

  • 345 g kremnega sira (s sobne temperature)
  • 227 g masla (s sobne temperature)
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 450 g sladkorja v prahu

Sorodni recepti