Korenčkova sladica

sestavine

  • Testo:
  • 400 g sladkorja
  • 290 g olja
  • 3 jajca (velikost L)
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • 300 g moke + 1 žlica
  • 4 g cimeta
  • 8 pecilnega praška
  • 6 g grobe soli
  • 75 g rozin
  • 455 g korenja
  • 90 g ananasa, narezanega na kocke
  • Ananas in orehi za dekoracijo
  • Maslo in moka za skodelice
  • Glazura:
  • 345 g kremnega sira (s sobne temperature)
  • 227 g masla (s sobne temperature)
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 450 g sladkorja v prahu

Priprava

  • Z lopatico stepite jajca, sladkor in olje. Mešajte, da dobite gladko mešanico. Dodajte vaniljo.
  • V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in cimet.
  • Suhe sestavine zmešajte med mokre.
  • V testo dodajte ananas in naribano korenje.
  • Rozine povaljajte v žlici moke in jih dodajte mešanici. Pomešajte.
  • Pečico segrejte na 175 stopinj. Skodelice premažite z maslom in pomokajte.
  • Testo razdelite med skodelice. Pecite 20 minut. Pustite, da se ohladi.
  • Za pripravo glazure najprej zmešajte kremni sir, maslo in vaniljo.
  • Dodajte sladkor in mešajte, dokler ne dobite gladke mešanice.
  • Mešanico razporedite po vrhu tortic. Okrasite z narezanim ananasom in nasekljanimi orehi.
  • Nasveti:
  • Če želite speči torto, namastite in pomokajte dva okrogla pekača premera 24 cm. Pecite 30 minut.
  • Naribano korenje poškropite z limoninim sokom, da preprečite počrnitev korenja.
  • *Pecite v pečici brez ventilatorja.

Sorodni recepti

Poglej vse