Kolački z limeto in kremnim sirom

Kolački z limeto in kremnim sirom

Opis

Biskvit za kolačke z limeto

Pečico segrejemo na 175 ºC. Vdolbine v pekaču za mafine obložimo s papirnatimi košaricami. Stepemo maslo in sladkor ter postopoma dodamo jajca. Naribamo lupinico limete in jo vmešamo v moko. Limeto ožamemo in v zmes damo malo soka. Presejemo moko, pecilni prašek in ščep soli ter suhe sestavine dodamo masleni kremi. Z zmesjo za kolačke napolnimo dresirno vrečko.

Sirova krema

Stepamo kremni sir, sladkor in jajce, dokler ne dobimo penaste kreme. Naribamo lupinico limete in jo dodamo kremi skupaj z malo soka limete. Nasekljamo kekse cantuccini in jih vmešamo v sirovo kremo.

Dno košaric za mafine napolnimo s testom. Nanj damo žlico sirove kreme. Preostanek košarice napolnimo z zmesjo za kolačke do tri četrtine višine košarice. Kolačke pečemo okrog 25 minut pri 175 °C.

Kokosova krema

Zavremo kokosovo mleko in polovico sladkorja. Rumenjaka stepemo s preostalim sladkorjem in kokosovim likerjem. Vmešamo moko. Jajčni mešanici dodamo malo toplega kokosovega mleko. Nato vse zlijemo nazaj v lonec in dobro premešamo. Ko kokosova krema zavre, jo kuhamo še dve minuti na majhnem ognju. Pustimo, da se kokosova krema ohladi na pekaču, vendar jo pokrijemo s plastično folijo.

Premešamo maslo, sladkor v prahu in ohlajeno kokosovo kremo, dokler ne dobimo gladke mešanice. Na vsak kolaček nabrizgamo kupček kokosove kreme.

Sladkor z meto

Zmeljemo sladkor in pol pesti listkov mete v posodi mešalnika. Tako dobimo zelen in dišeč sladkor. Za okras kolačke potresemo z metinim sladkorjem.

Dodatni pripomočki

Košarice za mafine, pekač za mafine, mešalnik, plastična folija, palični mešalnik s pripadajočo posodo, dresirna vrečka z zvezdastim nastavkom



Biskvit za kolačke z limeto

Pečico segrejemo na 175 ºC. Vdolbine v pekaču za mafine obložimo s papirnatimi košaricami. Stepemo maslo in sladkor ter postopoma dodamo jajca. Naribamo lupinico limete in jo vmešamo v moko. Limeto ožamemo in v zmes damo malo soka. Presejemo moko, pecilni prašek in ščep soli ter suhe sestavine dodamo masleni kremi. Z zmesjo za kolačke napolnimo dresirno vrečko.

Sirova krema

Stepamo kremni sir, sladkor in jajce, dokler ne dobimo penaste kreme. Naribamo lupinico limete in jo dodamo kremi skupaj z malo soka limete. Nasekljamo kekse cantuccini in jih vmešamo v sirovo kremo.

Dno košaric za mafine napolnimo s testom. Nanj damo žlico sirove kreme. Preostanek košarice napolnimo z zmesjo za kolačke do tri četrtine višine košarice. Kolačke pečemo okrog 25 minut pri 175 °C.

Kokosova krema

Zavremo kokosovo mleko in polovico sladkorja. Rumenjaka stepemo s preostalim sladkorjem in kokosovim likerjem. Vmešamo moko. Jajčni mešanici dodamo malo toplega kokosovega mleko. Nato vse zlijemo nazaj v lonec in dobro premešamo. Ko kokosova krema zavre, jo kuhamo še dve minuti na majhnem ognju. Pustimo, da se kokosova krema ohladi na pekaču, vendar jo pokrijemo s plastično folijo.

Premešamo maslo, sladkor v prahu in ohlajeno kokosovo kremo, dokler ne dobimo gladke mešanice. Na vsak kolaček nabrizgamo kupček kokosove kreme.

Sladkor z meto

Zmeljemo sladkor in pol pesti listkov mete v posodi mešalnika. Tako dobimo zelen in dišeč sladkor. Za okras kolačke potresemo z metinim sladkorjem.

Dodatni pripomočki

Košarice za mafine, pekač za mafine,mešalnik, plastična folija, palični mešalnik s pripadajočo posodo, dresirna vrečka z zvezdastim nastavkom


sestavine

Biskvit

  • 200 g mehkega masla
  • 200 g sladkorja
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 3 jajca
  • 0.5 limete
  • 200 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 ščep soli

Sirova krema

  • 200 g kremnega sira
  • 50 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 0.5 limete
  • 100 g keksov cantuccini

Kokosova krema

  • 250 ml kokosovega mleka
  • 25 ml kokosovega likerja (po želji) ali nekaj kapljic kokosovega ekstrata
  • 50 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici moke
  • 250 g masla
  • 60 g sladkorja v prahu

Sladkor z meto

  • 4 žlice sladkorja
  • 1 šopek mete

Sorodni recepti