Kolački macaron z borovničevo marmelado in jagodno kremo

Kolački macaron z borovničevo marmelado in jagodno kremo

Opis

 Priprava:

Na začetku stepemo beljake. Počasi dodajamo sladkor in nenehno stepamo, dokler zmes ni penasta in trda. Dodamo mandljevo moko in previdno premešamo. Na koncu dodamo barvilo za hrano. Majhne poljubčke zložimo na pekač in pečemo pri 90 °C, dokler se lepo ne dvignejo. Pustimo, da se dobro ohladijo.

Priprava kreme z maslom in beljakom:

Začnemo sestavljati macarone in jih polnimo s kremo z maslom in beljaki ter borovničevo marmelado (lahko je tudi črni ribez). Kolačke lahko okrasimo z jedilnimi cvetovi ali rastlinami.


sestavine

Sestavine (testo)

  • 3 beljaki iz srednje velikih jajc
  • 1/4 žličke soli
  • 3.5 dl sladkorja v prahu
  • 150 g mandljeve moke
  • 3 žlice sladkorja
  • rožnato barvilo za hrano
  • borovničeva marmelada

Sestavine (krema)

  • 5 beljakov iz velikih jajc
  • 210 g zmehčanega masla
  • 190 g belega sladkorja

Sorodni recepti