Kolač z „zažganim“ maslom
Recept je iz: Justine Schofield
Kolač z „zažganim“ maslom
sestavine
- 300 g neslanega masla, na sobni temperaturi, dodatno za namastitev
- 1 skodelica sladkorja za peko
- 1 skodelica rjavega sladkorja
- 2 čž vaniljeve paste
- 4 velika jajca, sobne temperature
- 400 g navadne moke
- ½ čž pecilnega praška
- ¼ čž sode bikarbone
- 300 ml pinjenca, sobne temperature
- Slan javorjev preliv
- 125 ml smetane
- 1 skodelica javorjevega sirupa
- 1 čž solnih kosmičev
- 100 g masla
Priprava
- V posodo pri nizki temperaturi stopite maslo, kuhajte tako dolgo, da se prične peniti in postane rjavkasto. Takoj prelijte v drugo posodo, pustite, da se ohladi in se ponovno naredi mehko maslo.
- Ogrejte pečico na 160 °C (140 °C ventilacija). Namastite model za peko kolača v premeru 26 cm.
- V stoječi mešalnik dajte zažgano maslo, 1 čž soli, sladkor in vaniljo ter stepajte, dokler ni blede barve in penasto.
- Med mešanjem dodajte jajca, eno po eno. V drugi skledi zmešajte moko in sestavine za vzhajanje, nato malo po malo dodajajte moko in izmenično pinjenec, dokler se vse ne poveže. Vlijte v pripravljen pekač in pecite 45 min do 1 ure oziroma dokler ni pečeno.
- Pustite kolač v modelu 10 minut, da se ohladi, nato ga prestavite na pladenj, da se ohladi do konca.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem