Opis

Kolač z malino in kokosom

Priprava

 1. Pecivo:  Obročke kolačkov (12 x 80 mm) razporedite na pekač. V posodo dajte maslo in sladkor v prahu in z ročnim mešalnikom ali multipraktikom zmešajte, da izginejo grudice. Dodajte mandljevo moko, jajce, sol in moko (A). Ko so sestavine povezane, dodajte moko (B) in prenehajte z mešanjem, ko nastane testo. Vzemite testo iz mešalnika in ga razvaljajte v raven kvadrat. Prekrijte testo s plastično folijo in ga pustite v hladilniku približno 1 uro, da se strdi.
 2. Pomokajte delovno površino in razvaljajte testo na debelino 3 mm. Razrežite testo na 120 mm v premeru. Posodice za kolačke napolnite s testom in jih dajte v hladilnik, preden odstranite odvečno testo z vrha. Na pripravljene kolačke položite papir za peko ali na vročino odporno folijo in jih napolnite z rižem ali keramičnimi kroglicami za peko. Prazne kolačke pecite pri 165°C 8-10 minut.
 3. Džem: Zmešajte džem s svežimi malinami. Zmes razdelite na 12 posodic za kolačke, tako da jih napolnite na pol.
 4. Preliv: Vse sestavine zmešajte ročno. Mešanico z žlico prelijte po malinovi marmeladi. Pečemo 10-12 minut pri 165° C ali do zlato rjave barve. Postrežemo s stepeno smetano.

sestavine

 • Krhko pecivo
  165 g neslanega masla 
  10 g sladkorja v prahu 
  35 g mandljeve moke 
  1 jajce
  Ščepec soli
  90 g navadne moke (A) 
  215 g navadne moke (B) 
  navadna moka, za posip    
 • Malinov džem
  250 g malinovega džema
  220 g svežih malin
 • Kokosov posip
  4 jajca
  140 g sladkorja za peko
  225 g kokosove moke

Sorodni recepti