Opis

Kolač z malino in kokosom

Priprava

  1. Pecivo:  Obročke kolačkov (12 x 80 mm) razporedite na pekač. V posodo dajte maslo in sladkor v prahu in z ročnim mešalnikom ali multipraktikom zmešajte, da izginejo grudice. Dodajte mandljevo moko, jajce, sol in moko (A). Ko so sestavine povezane, dodajte moko (B) in prenehajte z mešanjem, ko nastane testo. Vzemite testo iz mešalnika in ga razvaljajte v raven kvadrat. Prekrijte testo s plastično folijo in ga pustite v hladilniku približno 1 uro, da se strdi.
  2. Pomokajte delovno površino in razvaljajte testo na debelino 3 mm. Razrežite testo na 120 mm v premeru. Posodice za kolačke napolnite s testom in jih dajte v hladilnik, preden odstranite odvečno testo z vrha. Na pripravljene kolačke položite papir za peko ali na vročino odporno folijo in jih napolnite z rižem ali keramičnimi kroglicami za peko. Prazne kolačke pecite pri 165°C 8-10 minut.
  3. Džem: Zmešajte džem s svežimi malinami. Zmes razdelite na 12 posodic za kolačke, tako da jih napolnite na pol.
  4. Preliv: Vse sestavine zmešajte ročno. Mešanico z žlico prelijte po malinovi marmeladi. Pečemo 10-12 minut pri 165° C ali do zlato rjave barve. Postrežemo s stepeno smetano.

sestavine

  • Krhko pecivo
    165 g neslanega masla 
    10 g sladkorja v prahu 
    35 g mandljeve moke 
    1 jajce
    Ščepec soli
    90 g navadne moke (A) 
    215 g navadne moke (B) 
    navadna moka, za posip    
  • Malinov džem
    250 g malinovega džema
    220 g svežih malin
  • Kokosov posip
    4 jajca
    140 g sladkorja za peko
    225 g kokosove moke

Sorodni recepti