Kolač z južnim sadjem, mandlji in lešniki
Recept je iz: Rudolph van Veen

Način priprave:
1. Suhim figam odrežemo peclje in jih narežemo na drobne koščke. Narežemo marelice. Damo jih v skledo skupaj z rozinami in ribezom. Sadje prelijemo z rumom in pustimo, da počiva 30 minut.
2. Zmehčano maslo ročno vmešamo s sladkorjem, dokler ne dobimo gladke zmesi. Jajca vmešamo enega za drugim. V skledi pomešamo moko in jedilno sodo, nato pa ju dodamo v mešanico. Premešamo.
3. Suho sadje odcedimo in dodamo v testo. Dodamo tudi mandlje.
4. Z maslom namažemo plitev pravokotni pekač s pomičnim dnom dimenzij 35x11 cm. Vanj vsujemo zmes in poravnamo. Kolač pečemo 30 minut v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah. Med peko kolač preverjamo.
5. V lončku segrejemo med in dodamo mandlje ter narezane lešnike in mešamo nekaj sekund. Glazuro nanesemo na pečen kolač in postavimo v pečico za še 15 minut.
sestavine
- 50 g suhih marelic 50 g suhih fig 50 g rozin 50 g suhega ribeza 150 ml ruma 20 g olupljenih mandljev 150 g zmehčanega masla 125 g rjavega sladkorja 3 jajca žlička jedilne sodeZa glazuro2 žlici mandljevih lističev 3 žlice medu 3 žlice očiščenih lešnikov
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem