Kolač z jabolki in mandlji

Enostavna, a okusna sladica s samo 8 sestavinami!

sestavine

  • 3 jabolka
  • naribana limonina lupina
  • 300 g belega sladkorja iz sladkornega trsa
  • 8 jajc
  • 375 g mandljevih lističev
  • ZA KREMO:
  • 150 g kisle smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 1 strok vanilije

Priprava

  • 1. Za osnovo mandlje fino zmeljemo v multipraktiku. V mandlje in sladkor dodamo vsa jajca hkrati. Zmešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
  • 2. Jabolka olupimo in narežemo na kockice. Damo jih v lonec, naribamo limonino lupino, nato pa izcedimo tudi sok. Dodamo sladkor in premešamo. Jabolka kuhamo 8 minut.
  • 3. Jabolka dodamo mešanici mandljev in jajc v multipraktiku ter zmešamo.
  • 4. Okrogli model premera 24 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Vsujemo mešanico in kolač pečemo 40 minut pri 165 stopinjah.
  • 5. Za vaniljevo kremo ročno vmešamo smetano s sladkorjem in postrgano vsebino stroka vanilje.
  • 6. Spečen kolač zvrnemo na pladenj. Kos kolača postrežemo z žlico smetanove kreme. Okrasimo z listi mete.

Sorodni recepti

Poglej vse