Priprava:

1. Slivam odstranimo koščice in jih narežemo na četrtine. Zalijemo jih z žganjem in namakamo, medtem ko pripravljamo testo.

2. Maslo in sladkor penasto vmešamo v kremo. Vmešamo še jajca, enega za drugim. Dodamo limonino lupino in vaniljo, nato pa med previdnim ročnim mešanjem dodajamo moko, ki smo jo predhodno presejali s pecilnim praškom. Na koncu vlijemo žganje, v katerem smo namakali slive.

3. Testo zlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko in ga enakomerno razmažemo. Potresemo z ovsenimi kosmiči. Čeznje zložimo rezine sliv. Potresemo s sladkorjem in kolač pečemo 30 do 35 minut v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah. Ohlajeni kolač postrežemo. Po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

sestavine

  • 500 g modrih sliv 4.5 žlic konjaka ali brendija sladkor za posipanje 180 g mehkega masla 180 g sladkorja v prahu 3 jajca 300 g moke 2 vanilijeva sladkorja 1 žlička pecilnega praška naribana limonina lupina ovseni kosmiči za posipanje

Priprava