Kolač s čokoladno kremo
Recept je iz: Kirsten Tibballs
Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!
sestavine
- 100 g nesoljenega masla
- 225 g drobno nasekljane temne čokolade
- ščep soli
- 5 velikih jajc
- 1 žlica vinskega kamna
- 30 g sladkorja (A)
- 30 g sladkorja (B)
- 50 g kapljic iz mlečne čokolade
- ZA OKRAS:
- 200 g sladke smetane
- kakav za posip
Priprava
- 1. Pečico segrejte na 175°C. V okrogel pekač za kolač s premerom 18 cm položite peki papir (tudi na stranite) in ga položite na drug, raven pekač.
- 2. Maslo, temno čokolado in sol dajte v skledo nad vodno kopel. Počasi topite in mešajte, da se vse poveže. Ohladite na sobno temperaturo. To lahko naredite tudi v mikrovalovki.
- 3. V veliki skledi stepajte beljake z vinskim kamnom. Na sredini dodajte sladkor (A). Stepajte še minuto, da se sladkor raztopi.
- 4. Rumenjake in sladkor (B) dajte v drugo veliko skledo in stepajte, da postanejo bledi in kremasti.
- 5. Čokoladno mešanico nežno vmešajte v beljake, ne smejo ostati bele črte. Vlijte mešanico z rumenjaki, premešajte, na grobo nasekljajte kapljice in jih vmešajte.
- 6. Testo zlijte v pekač in pecite pri 175°C, približno 25-30 minut (na sredini se mora pena še malce tresti). Kolač odstranite iz pečice in ga ohladite, preden ga odstranite iz pekača.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Portugalske pite s kremo
Recepti Ainsley Harriott
Kolači s kokosom in limeto
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Lora in Stoyan
Višnjevi browniji s španskimi vetrci
Recepti Mark Moriarty
Popolni kolački
Recepti Donal Skehan
Kocke s prestami in riževimi krispiji
Recepti Lora in Stoyan
Biskvit z bezgovim sirupom
Recepti Martha Stewart
Kolač z blitvo in rikoto
Recepti Lora in Stoyan
Malinovi zvitki z zapečeno meringo
Recepti Martha Stewart
Kolač s kondenziranim mlekom