Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!

sestavine

  • 100 g nesoljenega masla
  • 225 g drobno nasekljane temne čokolade
  • ščep soli
  • 5 velikih jajc
  • 1 žlica vinskega kamna
  • 30 g sladkorja (A)
  • 30 g sladkorja (B)
  • 50 g kapljic iz mlečne čokolade
  • ZA OKRAS:
  • 200 g sladke smetane
  • kakav za posip

Priprava

  • 1. Pečico segrejte na 175°C. V okrogel pekač za kolač s premerom 18 cm položite peki papir (tudi na stranite) in ga položite na drug, raven pekač.
  • 2. Maslo, temno čokolado in sol dajte v skledo nad vodno kopel. Počasi topite in mešajte, da se vse poveže. Ohladite na sobno temperaturo. To lahko naredite tudi v mikrovalovki.
  • 3. V veliki skledi stepajte beljake z vinskim kamnom. Na sredini dodajte sladkor (A). Stepajte še minuto, da se sladkor raztopi.
  • 4. Rumenjake in sladkor (B) dajte v drugo veliko skledo in stepajte, da postanejo bledi in kremasti.
  • 5. Čokoladno mešanico nežno vmešajte v beljake, ne smejo ostati bele črte. Vlijte mešanico z rumenjaki, premešajte, na grobo nasekljajte kapljice in jih vmešajte.
  • 6. Testo zlijte v pekač in pecite pri 175°C, približno 25-30 minut (na sredini se mora pena še malce tresti). Kolač odstranite iz pečice in ga ohladite, preden ga odstranite iz pekača.

Sorodni recepti

Poglej vse