Kolač „Prima vista“

Način priprave:

1. Jajca rahlo stepemo s sladkorjem.

2. V drugi posodi zmešamo med, pomarančni sok, lupino in olje. Dodamo jajca in

dobro premešamo.

3. Vse suhe sestavine zmeljemo in dodamo v jajčno zmes.

4. Kalup za kolač namastimo in potresemo z moko. Testo vlijemo v model in kolač spečemo

v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.

5. Na pari stopimo obe vrsti čokolade in z njima okrasimo kolač.

sestavine

  • 2 jajci 140 g rjavega sladkorja 60 g belega sladkorja 180 g tekočega medu 100 ml olja 100 ml pomarančnega soka 1 nastrgana lupina pomaranče 300 g presejane moke 1 žlica nescaffeja 0.25 žličke sode bikarbone za kruh 0.25 žličke pecilnega praška 0.25 žličke cimeta 0.25 žličke mletega kardamoma 1 vanilija 100 g temne čokolade 2 jajci 140 g rjavega sladkorja 60 g belega sladkorja 180 g tekočega medu 100 ml olja 100 ml pomarančnega soka 1 nastrgana lupina pomaranče 300 g presejane moke 1 žlica nescaffeja 0.25 žličke sode bikarbone za kruh 0.25 žličke pecilnega praška 0.25 žličke cimeta 0.25 žličke mletega kardamoma 1 vanilija 100 g temne čokolade 100 g bele čokolade

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse