Kolač „Prima vista“
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Način priprave:
1. Jajca rahlo stepemo s sladkorjem.
2. V drugi posodi zmešamo med, pomarančni sok, lupino in olje. Dodamo jajca in
dobro premešamo.
3. Vse suhe sestavine zmeljemo in dodamo v jajčno zmes.
4. Kalup za kolač namastimo in potresemo z moko. Testo vlijemo v model in kolač spečemo
v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.
5. Na pari stopimo obe vrsti čokolade in z njima okrasimo kolač.
sestavine
- 2 jajci 140 g rjavega sladkorja 60 g belega sladkorja 180 g tekočega medu 100 ml olja 100 ml pomarančnega soka 1 nastrgana lupina pomaranče 300 g presejane moke 1 žlica nescaffeja 0.25 žličke sode bikarbone za kruh 0.25 žličke pecilnega praška 0.25 žličke cimeta 0.25 žličke mletega kardamoma 1 vanilija 100 g temne čokolade 2 jajci 140 g rjavega sladkorja 60 g belega sladkorja 180 g tekočega medu 100 ml olja 100 ml pomarančnega soka 1 nastrgana lupina pomaranče 300 g presejane moke 1 žlica nescaffeja 0.25 žličke sode bikarbone za kruh 0.25 žličke pecilnega praška 0.25 žličke cimeta 0.25 žličke mletega kardamoma 1 vanilija 100 g temne čokolade 100 g bele čokolade
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem