Opis

Način priprave:

1. Jajca rahlo stepemo s sladkorjem.

2. V drugi posodi zmešamo med, pomarančni sok, lupino in olje. Dodamo jajca in

dobro premešamo.

3. Vse suhe sestavine zmeljemo in dodamo v jajčno zmes.

4. Kalup za kolač namastimo in potresemo z moko. Testo vlijemo v model in kolač spečemo

v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.

5. Na pari stopimo obe vrsti čokolade in z njima okrasimo kolač.

sestavine

  • 2 jajci
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 60 g belega sladkorja
  • 180 g tekočega medu
  • 100 ml olja
  • 100 ml pomarančnega soka
  • 1 nastrgana lupina pomaranče
  • 300 g presejane moke
  • 1 žlica nescaffeja
  • 0.25 žličke sode bikarbone za kruh
  • 0.25 žličke pecilnega praška
  • 0.25 žličke cimeta
  • 0.25 žličke mletega kardamoma
  • 1 vanilija
  • 100 g temne čokolade
  • 2 jajci
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 60 g belega sladkorja
  • 180 g tekočega medu
  • 100 ml olja
  • 100 ml pomarančnega soka
  • 1 nastrgana lupina pomaranče
  • 300 g presejane moke
  • 1 žlica nescaffeja
  • 0.25 žličke sode bikarbone za kruh
  • 0.25 žličke pecilnega praška
  • 0.25 žličke cimeta
  • 0.25 žličke mletega kardamoma
  • 1 vanilija
  • 100 g temne čokolade
  • 100 g bele čokolade

Sorodni recepti