Opis

SLADICA

Pečico segrejemo na 180 stopinj in pekač premažemo z maslom ter posujemo z moko. V posodo ubijemo štiri jajca, dodamo skodelico sladkorja v prahu in vse skupaj stepamo pet minut. Ko dobimo rahlo in belkasto zmes, dodamo 60 ml polnomastnega mleka, žličko vaniljevega ekstrakta in 130 g stopljene margarine. Spet stepamo.

V posodo presejemo suhe sestavine: skodelico in pol moke s pecilnim praškom, žličko kvasa v prahu in malo soli. Vse premešamo z metlico, damo v pekač in pečemo v pečici 25 do 30 minut.

Medtem pripravimo preliv iz treh vrst mleka. Vzamemo pločevinko kondenziranega mleka, 340 ml mleka v prahu in skodelico in pol polnomastnega mleka. Dodamo jim dve žlici ruma in vse premešamo.

Ko je kolač pečen in rahlo ohlajen, vzamemo vilice in ga prebodemo. Kolač prelijemo s prelivom. Na koncu dodamo kolaču še plast kreme chantilly in nekaj rezin manga.


SLADICA

Pečico segrejemo na 180 stopinj in pekač premažemo z maslom ter posujemo z moko. V posodo ubijemo štiri jajca, dodamo skodelico sladkorja v prahu in vse skupaj stepamo pet minut. Ko dobimo rahlo in belkasto zmes, dodamo 60 ml polnomastnega mleka, žličko vaniljevega ekstrakta in 130 g stopljene margarine. Spet stepamo.

V posodo presejemo suhe sestavine: skodelico in pol moke s pecilnim praškom, žličko kvasa v prahu in malo soli. Vse premešamo z metlico, damo v pekač in pečemo v pečici 25 do 30 minut.

Medtem pripravimo preliv iz treh vrst mleka. Vzamemo pločevinko kondenziranega mleka, 340 ml mleka v prahu in skodelico in pol polnomastnega mleka. Dodamo jim dve žlici ruma in vse premešamo.

Ko je kolač pečen in rahlo ohlajen, vzamemo vilice in ga prebodemo. Kolač prelijemo s prelivom. Na koncu dodamo kolaču še plast kreme chantilly in nekaj rezin manga.

sestavine

Kolač

  • 4 velika jajca
  • 130 g stopljene margarine
  • 60 ml polnomastnega mleka
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 1 žlička vanilijevega ekstrata
  • 1 žlička kvasa v prahu
  • 1/4 žličke soli
  • moka

Preliv

  • 1 pločevinka kondenziranega mleka
  • 340 ml mleka v prahu
  • 1.5 skodelic polnomastnega mleka
  • 2 žlici ruma

Okras

  • krema chantilly
  • rezine manga

Sorodni recepti