Kokosovo-češnjeva jajčka

Kokosovo-češnjeva jajčka

Opis

 Priprava

Piškote zmeljemo v prah v multipraktiku. Piškotni prah pomešamo z maslom, kakavom v prahu, sladkorjem v prahu in rumom. Mešanici dodamo malce češnjevega sirupa in zamesimo zmes. Oblikujemo kroglice velikosti majhnih jajc. V kroglici naredimo jamico in vanjo potisnemo češnjo. Obložimo jo in povsem prekrijemo z maso. Ponovimo z vsemi kroglicami. Kroglice povaljamo v kokosu in jih pred postrežbo pustimo v hladilniku približno pol ure, da se strdijo.

sestavine

Kokosovo-češnjeva jajčka

  • 500 g piškotov
  • 100 g zmehčanega masla
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička ruma
  • 1 kozarec češenj v sirupu
  • 150 g kokosove moke

Sorodni recepti