Kokosovi vaflji

sestavine

  • 300 g večnamenske moke
  • 1 žlica pecilnega praška
  • ¼ čajna žlička morske soli
  • 35 g kokosovega ali rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 500 ml kokosovega mleka
  • 125 ml kokosovega olja
  • naribana lupinica 1 limone
  • 1 vanilijev strok, semena
  • Karibski karameliziran ananas z rumom in kokosom:
  • 340 g olupljenega in na kocke narezanega ananasa
  • 500 ml začinjenega ruma
  • 1 žlica kokosovega sladkorja
  • 1 čajna žlička naribanega svežega ingverja
  • 2 vejici timijana, listki
  • 2 žlici kokosovih kosmičev
  • Solata z melono in meto:
  • ½  melone, narezana na trakove
  • 2 kosa manga, narezana na trakove
  • ½ skodelice nasekljanih listov mete
  • 70 g pistacij, popraženih in narezanih na rezine
  • 2 lista limonine mirte, na drobno narezani
  • 2 žlici medu
  • sok 1 pomaranče
  • kokosov jogurt za serviranje

Priprava

  • V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Rumenjake zmešajte z mlekom, limonino lupinico in vanilijevimi semeni. Dodajte suhe sestavine in dobro premešajte. Beljake zmešajte v sneg.
  • V maso počasi zmešajte mešanico z moko. Pekač za mafine namastite in segrejte. Skodelico mase dajte v pekač za mafine in pecite 4–5 minut do zlatorumene barve. Postopek ponovite s preostalo maso. Postrezite s prelivom po izbiri.
  • Karibski karameliziran ananas z rumom in kokosom:
  • V vroči ponvi na srednji temperaturi pražite ananas, da postane mehak in da karamelizira.
  • Medtem zmešajte rum, sladkor, ingver in timijan. Ko je ananas pripravljen, dodajte mešanico z rumom in pustite marinirati 2 minuti. Polijte po vafljih.
  • Vaflje potresite s praženimi kokosovimi kosmiči.
  • Solata z melono in meto:
  • V skledi zmešajte melono, mango, meto, pistacije in limonino mirto. Dodajte med in pomarančni sok ter zmešajte.
  • Postrezite z vaflji in kokosovim jogurtom.

Sorodni recepti

Poglej vse