Kokosove palačinke

Kokosove palačinke

Opis

Priprava:

1. Jajca ubijemo nad veliko posodo. Vanjo dodamo dve vrsti svežega mleka in pomešamo.

2. Postopoma dodajamo obe vrsti moke in mešamo, da ne nastanejo grudice. Dodamo sol in pecilni prašek. Nato dodamo še agavin sirup po želji, odvisno od tega, kako sladko želimo. Zmes mora biti gladka in tekoča.

3. Manjši kos masla raztopimo v plitvi ponvi in dodamo toliko zmesi, da pokrije dno. Spečemo tanke francoske palačinke in jih obrnemo.

4. Nekaj palačink položimo na krožnik. Potresemo jih z malinami, robidami in narezanimi jagodami. Potresemo jih z malce sladkorja v prahu in dodamo žlico medu.

sestavine

Sestavine

  • 3 jajca
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 300 g kokosove moke
  • 150 g mandljeve moke
  • 0.5 žličkes soli
  • 0.5 žličke pecilnega praška
  • 150 g polnomastnega svežega mleka
  • agavin sirup
  • 50 g masla za peko

Sestavine za prilogo

  • maline
  • robide
  • sladkor v prahu
  • med
  • jagode

Sorodni recepti