Opis

Priprava:

1. Želatino najprej pomočimo v hladno vodo, da jo omehčamo. Segrejemo mleko. Dodamo želatino in mešamo, dokler se ne raztopi. Odstavimo z ognja in dodamo sladkor. Premešamo. Dodamo odcejeni jogurt in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.

 

2. Zmes razdelimo na tri enake dele. Posameznim delom vmešamo različno količino matche. Dobimo zmesi z različnimi odtenki zelene. Stepemo smetano in jo razdelimo na tri enakomerne dele ter jih z lopatko postopoma dodajamo zeleni peni. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka.

 

3. Najsvetlejšo mešanico vlijemo v silikonski model (polkrog). Napolnimo eno tretjino modela. Model položimo v zamrzovalnik za 10–15 minut. Ko se nekoliko strdi, ga vzamemo iz zamrzovalnika in dodamo temnejšo peno. Položimo v zamrzovalnik, da se strdi. Na koncu dodamo še najtemnejšo peno in vse skupaj za 12 ur položimo v zamrzovalnik.

 

4. Kokosovi keksi: V posodi z mešalnikom zmešamo kokosovo maslo in sladkor. Dodamo jajce in mešamo, dokler ne dobimo puhaste zmesi. Dodamo pecilni prašek, nekaj naribanega kokosa, moko in sol ter mešamo, dokler ne nastanejo drobtine. Na koncu dodamo še preostali naribani kokos in ponovno premešamo. Testo med dvema listoma papirja za peko zelo na tanko razvaljamo. Postavimo v hladilnik približno za eno uro, da se nekoliko strdi. Ventilacijsko pečico segrejemo na 170 °C. Iz biskvita z okroglim modelčkom izrežemo krogce. Pečemo približno 8 minut do rahle zlate barve.

 

5. Glazura: Želatino pomočimo v hladno vodo. V globoki posodi zavremo vodo in sladkor ter neprestano mešamo. Ohladimo na 65 °C in dodamo odcejeno želatino. Mešamo, dokler se ne raztopi. Počakamo, da se ohladi na približno 25 °C.

 

6. Peno vzamemo iz modela. Če je dovolj čvrsta, bo površina povsem gladka. Peno prestavimo na podstavek, ki smo ga podložili s pekačem. Glazuro polijemo čez peno in pustimo, da steče na pekač. Peno na koncu prestavimo še na kekse in okrasimo z limetino lupinico. 

sestavine

Za peno

  • 125 g mleka
  • 100 g odcejenega jogurta
  • 175 g trdne smetane
  • 70 g sladkorja
  • 12 g želatine v lističih
  • Poljubno količino čaja matcha

Za kokosove kekse

  • 360 g moke
  • 230 g kokosovega olja
  • 340 g sladkorja
  • 50 g jajc
  • 100 g naribanega kokosa
  • 10 g pecilnega praška
  • ščepec soli

Za glazuro

  • 200 g sladkorja
  • 200 g vode
  • 4 g želatine v lističih
  • Limetino skorjo za dekoracijo