Kokosov sladoled in ananas s karamelo in čilijem

Kokosov sladoled in ananas s karamelo in čilijem

Opis

Kokosov sladoled in ananas s karamelo in čilijem

Priprava

  1. Zmešajte vse sestavine za sladoled in ga pripravite v skladu z navodili vašega aparata za sladoled. Ko je sladoled čvrst, ga odstranite in prestavite v posodo, da zamrzne. Gotov bo čez 3 do 4 ure.
  2. Ko se sladoled strdi, ananas očistite in narežite na 4 kvadrate višine 2 cm in širine 4 cm. To bo osnova. Potem razrežite 16 2 cm velikih kock, ki jih boste pomakali v karamelo. Napičite jih na palčke in že bo pripravljeno za pomakanje.
  3. Ko se sladoled strdi, pripravite karamelo. Vodo in sladkor dajte v 12 cm široko kozico in zavrite na srednjem ognju. Potem kuhajte, dokler ne potemni.
  4. Ko karamela doseže 155-160˚C, jo odstranite in umaknite na ognjevarno podlogo. Kozico nagnite, da boste lahko ananas prekrili, potem pa ananas potopite v karamelo in ga posujte s čilijevimi kosmiči. Položite ga na peki papir, da se ohladi.
  5. Pred postrežbo na servirni krožnik položite velik kos ananasa in vanj položite ananasov ražnjič, tako da bo kos s karamelo na vrhu. Na dno manjše skledice, po možnosti steklene, položite 2 žlički zdrobljenih piškotov. Veliko žlico za sladoled potopite v vročo vodo in oblikujte kepico sladoleda, ki jo položite na vrh zdrobljenih piškotov. Sladoled okrasite z malce cvetnega prahu in perzijske sladkorne pene. Takoj postrezite.

Recepta se boste morali lotiti 5 ur pred postrežbo.

sestavine

Kokosov sladoled

  • 500 ml polnomastnega kokosovega mleka
  • 250 ml kokosove smetane
  • 375 ml kondenziranega mleka
  • 100 g kokosove moke

Kandiran ananas

  • 40 ml vode
  • 200 g sladkor
  • 1 zrel, a čvrst ananas
  • 2 žlički čilijevih kosmičev
  • 16 palčk za ražnjiče (6-8 cm)

Za serviranje

  • 6 čajnih piškotov Maria, ki ste jih na grobo zdrobili v možnarju ali multipraktiku
  • 10 g cvetnega prahu
  • 100 g  perzijske sladkorne pene

Sorodni recepti