Opis

Kokosov desert s kadaifom in ananasom

Priprava

1. Kokosova krema

Belo čokolado dajte v skledo. V posodi segrejte kokosovo kremo, da zavre, nato jo prelijte preko bele čokolade in ročno mešajte, dokler se ta ne stopi, nato primešajte še smetano. Prekrijte s plastično folijo tako, da se dotika zgornjega dela, in pustite v hladilniku najmanj 4 ure.

2. Smetano stepite, tik preden postrežete.

3. Ananasovi obročki

Ogrejte pečico na 175 °C.

Odstranite odvečno tekočino iz ananasovih rezin in jih osušite s papirnato brisačo. Na vsaki strani jih prekrijte z rjavim sladkorjem. Morebitni preostanek sladkorja shranite.

Testo ovijte okrog obročkov, tako da so popolnoma prekriti. S pomočjo 2-centimetrskega rezalnika izrežite luknjo v sredini, da odstranite odvečno testo.

Ananasove obročke položite na pekač in vsakega premažite s stopljenim maslom, da je popolnoma prekrit. Preostanek rjavega sladkorja potresite na vrh obročkov. Pecite 20-25 minut pri 175 °C oz. dokler niso zlato-rjavo zapečeni.

sestavine

  • Kokosova krema
  • 250 ml kokosove kreme
  • 150 g bele čokolade 
  • 375 ml smetane 35 % mm, ohlajene
  • Ananasovi obročki
  • 6 ananasovih obročkov iz konzerve v naravnem soku 
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 zavoj kadaifa  
  • 150 g neslanega masla, stopljenega 

Sorodni recepti