Sorodna oddaja:Otoška pojedina s Petrom KuruvitoOglejte si jo: Torek 22 September ob 06:00 | Sreda 23 September ob 06:00

Opis

Kokonda

Priprava

  1. Ribo narežite na 1-cm koščke in dajte v posodo s sokom limete. Premešajte in pustite 30 minut.
  2. Dodajte čebulo, čili, kandiran muškatni orešček in paradižnike ter dobro premešajte. Dodajte kokosovo mleko, začinite s poprom in soljo. Takoj postrezite z nasekljanim koriandrom.

sestavine

  • 1 file mavričnega šura, približno 1 kg, brez kože in koščic (uporabite lahko tudi antartktično maslenko ali tuna)
  • Sok 2 velikih limet
  • 1 majhna rdeča čebula, nasekljana
  • 4 majhni zeleni čiliji, nasekljani
  • 20g kandiranega muškatnega oreščka, drobno narezan
  • 3 zreli paradižniki, olupljeni in narezani na kocke
  • 250ml (1 skodelica) kokosovega mleka
  • 1 žlička zdrobljenega črnega popra
  • Sol
  • ½ šopka koriandra, za serviranje

Sorodni recepti