Kodrolistna endivja s slanino in jajci
Recept je iz: Donal Skehan
Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!
sestavine
- 1 jedilna žlica oljčnega olja
- 200 g paličic dimljene slanine
- 2 rezini kruha z drožmi, narezani na centimetrske kose
- 150–200 g natrgane kodrolistne endivje
- 2 jedilni žlici belega vinskega kisa
- 1 čajna žlička dijonske gorčice
- 1 jedilna žlica nasekljanega pehtrana
- 6 jedilnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 velika jajca iz proste reje
- 2 jedilni žlici narezanega drobnjaka
Priprava
- 1. V ponvi segrejemo oljčno olje. Na srednje močnem do močnem ognju v njej 2 do 3 minute pražimo slanino, da postane hrustljava. Odstranimo z luknjasto lopatko in postavimo na stran. Kruh pražimo na masti slanine, da postane hrustljav. Odcedimo na papirnatih brisačah.
- 2. Solato položimo v skledo in dodamo slanino ter hrustljavi kruh.
- 3. Kis zmešamo z gorčico, pehtranom, soljo in poprom, potem pa primešamo še ekstra deviško oljčno olje.
- 4. V kozici zavremo vodo, potem pa zmanjšamo ogenj, da rahlo vre. Jajca enega za drugim ubijemo v vodo. Poširamo 2 do 3 minute, da se beljak skuha, rumenjak pa je še vedno tekoč. Odstranimo z luknjasto lopatko in odcedimo.
- 5. Solato prelijemo s prelivom in premešamo. Razdelimo na štiri krožnike. Na vsakega položimo poširano jajce. Potresemo z drobnjakom in postrežemo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Adam Liaw
Umai s kozicami
Recepti Nadiya Hussain
Solata z brstičnim ohrovtom
Recepti Curtis Stone
Špargljeva solata s hrustljavo čičeriko
Recepti Curtis Stone
Solata z bazilikinim prelivom
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Lora in Stoyan
Solata s prekajeno postrvjo in sirom
Recepti Lora in Stoyan
Solata s fižolovimi polpeti in paradižnikovo salso
Recepti Lora in Stoyan
Pisana solata s piro, brokolijem, papriko in halloumijem
Recepti Lora in Stoyan
Afganistanska solata
Recepti Ainsley Harriott
Solata iz popečenih pomaranč in začinjenih mandljev