Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!

sestavine

  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • 200 g paličic dimljene slanine
  • 2 rezini kruha z drožmi, narezani na centimetrske kose
  • 150–200 g natrgane kodrolistne endivje
  • 2 jedilni žlici belega vinskega kisa
  • 1 čajna žlička dijonske gorčice
  • 1 jedilna žlica nasekljanega pehtrana
  • 6 jedilnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 velika jajca iz proste reje
  • 2 jedilni žlici narezanega drobnjaka

Priprava

  • 1. V ponvi segrejemo oljčno olje. Na srednje močnem do močnem ognju v njej 2 do 3 minute pražimo slanino, da postane hrustljava. Odstranimo z luknjasto lopatko in postavimo na stran. Kruh pražimo na masti slanine, da postane hrustljav. Odcedimo na papirnatih brisačah.
  • 2. Solato položimo v skledo in dodamo slanino ter hrustljavi kruh.
  • 3. Kis zmešamo z gorčico, pehtranom, soljo in poprom, potem pa primešamo še ekstra deviško oljčno olje.
  • 4. V kozici zavremo vodo, potem pa zmanjšamo ogenj, da rahlo vre. Jajca enega za drugim ubijemo v vodo. Poširamo 2 do 3 minute, da se beljak skuha, rumenjak pa je še vedno tekoč. Odstranimo z luknjasto lopatko in odcedimo.
  • 5. Solato prelijemo s prelivom in premešamo. Razdelimo na štiri krožnike. Na vsakega položimo poširano jajce. Potresemo z drobnjakom in postrežemo.

Sorodni recepti

Poglej vse