KOCKE S SONČNIČNIMI SEMENI, ČOKOLADO IN LIMONINO KARAMELO

KOCKE S SONČNIČNIMI SEMENI, ČOKOLADO IN LIMONINO KARAMELO

Opis

KOCKE S SONČNIČNIMI SEMENI, ČOKOLADO IN LIMONINO KARAMELO

Priprava

  1. Za pripravo karamele pristavite na ogenj lonec z lupinico ene limone in 100 ml polmastnega mleka.
  2. Karamelizirajte 150 g sladkorja. V karamelo počasi vmešajte toplo mleko.
  3. Masi primešajte 250 ml smetane za stepanje. Karamelno zmes zlijte v pekač, ki ste ga prekrili s plastično folijo. Postavite na hladno.
  4. Za torto zmešajte 20 ml bučnega olja in 90 g sladkorja. Dodajte 100 g temne čokolade s 70 % kakava, v kateri ste prej stopili 60 g nesoljenega masla, in dve jajci. Dobro premešajte.
  5. Dodajte 50 g moke in 3 g pecilnega praška.
  6. Nasekljajte 100 g praženih bučnih semen in jih dodajte zmesi.
  7. Zlijte maso v pekač, prekrit s papirjem za peko. Pecite 20 minut na 165 stopinj.
  8. Stepite ohlajeno karamelo, da bo penasta.
  9. Torto narežite na kocke in na vsako nanesite karamelno peno. Zaključite z nasekljanimi praženimi bučnimi semeni in nastrgano čokolado.

sestavine

Za limonino karamelo:

  • 100 ml polmastnega mleka
  • lupinica 1 limone
  • 3 g fino mlete soli
  • 150 g sladkorja
  • 250 ml smetane za stepanje s 35 % maščobe

 

Za čokoladno torto z bučnimi semeni:

  • 100 g temne čokolade s 70 % kakava
  • 60 g nesoljenega masla
  • 20 ml bučnega olja
  • 90 g sladkorja
  • 2 jajci velikosti L
  • 50 g moke
  • 100 g nasekljanih praženih bučnih semen
  • 3 g pecilnega praška
  • Črna čokolada po okusu (za strganje in dekoracijo)
  • Bučna semena po okusu (za dekoracijo)

Sorodni recepti